145 състезатели премериха сили в „Лъвско сърце“

0
 

Сподели

Shares

На 4-ти септември в района на Странджа и Приморско се проведе второто издание на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“. 145 състезатели застанаха на стартовата линия и събудиха свръхчовешкото в себе си – лъвското си сърце. Предизвикателството включваше плуване, планинско бягане и колоездене.

Вижте повече: Филмът за „Лъвско сърце“ вече е онлайн

Категориите, в които се надпреварваха участниците бяха две – индивидуални атлети и щафетни отбори от трима. Състезателите трябваше да преминат 140-километровото трасе за максималното време от 13 часа.

145 състезатели на "Лъвско сърце"

Големите победители в ултра крос триатлона „Лъвско сърце“

Големите победители от миналата година в индивидуалната надпревара и при мъжете, и при жените – Емил Стойнев и Христина Козарева отново надделяха над конкуренцията. Стойнев завърши състезанието 24 минути по-бързо от миналогодишния си резултат – 6 часа и 47 минути, а Козарева спря хронометъра на 9 часа и 10 минути.

В щафетата най-добре се представи отбор 3КА в състав Георги Палазов (плуване), Владислав Гюров (колоездене) и Евгени Георгиев (бягане) като времето, за което приключиха състезанието е абсолютно равно с това на индивидуалния победител – Емил Стойнев.

"Лъвско сърце"

Пълните резултати можете да видите на сайта на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“.

Интересът към второто издание на „Лъвско сърце“ беше голям и имаше и чуждестранни състезатели, които се включиха в надпреварата. Също така много чуждестранни студенти се изявиха като доброволци в подготовката на състезанието.

Организаторите споделят радостта си от успешното провеждане на състезанието и се надяват следващите издания на „Лъвско сърце“ да надграждат предишните.

Освен на сайта на състезанието, можете да разберете всичко за него и на фейсбук страницата му.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.