Крис Шарма по Пон д’Арк – адреналин и красота в едно

0
 

Сподели

Shares

Ако приемем, че катеренето е вид химична реакция и по-точно химично разлагане, ще разберем, че съставните части, които се получават от това уравнение са адреналин, който си взаимодейства с много красота. Доказателство за това е и видеото, което предстои да видите. В него главният герой – Крис Шарма, ще ни отведе до едно от най-емблематичните скални образувания във Франция – арката Пон д’Арк. Там той направи първото изкачване на 30-метров маршрут, който се причислява към един от най-вълнуващите видове катерене – deep water solo. След това той определи подвига си като едно от най-специалните изкатервания в живота си.

Крис Шарма по Пон д'Арк
Снимка: RICARDO GIANCOLA/RedBull

Гигантската арка Пон д’Арк

Пон д’Аарк е с впечатляващи размери – 48 м височина и 60 м ширина, а маршрутът, който Крис Шарма преодоля, се оценява с категорията 8c.

Вижте повече: Разновидности на соло катеренето

Как Крис Шарма поддържа мотивацията си цели 25 години?

Едва ли ще се учудите, че опитният катерач непрекъснато се старае да преследва вдъхновението. Винаги търси нови предизвикателства и маршрути. Deep water solo катеренето е един от аспектите, които подклаждат страстта към любимия му спорт. Точно затова и изкачването на Пон д’Арк е едно от най-сантименталните за него.

Крис Шарма по Пон д'Арк
Снимка: RICARDO GIANCOLA/RedBull

Сега се настанете удобно, поемете дълбоко дъх и се пригответе да гледате в захлас взаимодействието между адреналин и красота, които ще ви пренесат в една паралелна вселена.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.