Върни се към природата си: бъди дете

Защото усещането е страхотно, разбира се.

0
 

Сподели

Shares

Както пеят любимите ни The Mission в парчето си Like a Child Again, щастието е заключено в усещането за невинността и свободата на детството.

Истината е, че твърде често се опитваме да бъдем мъдри, пораснали и да изглеждаме непоклатими, което води до естествено натрупване на стрес в тялото. Както немалко научни изследвания показват, стресът би могъл да бъде поне толкова пагубен за менталното, а и за физическото здраве, колкото и някои вирусни заболявания. При стрес тялото отделя множество вещества, включително хистамин, който пък лежи в основата на алергичните реакции. И макар че стресът сам по себе си не би могъл да отключи алергии, той би могъл значително да утежни съществуващи такива.
Затова – отпусни се, завръщайки се към детската си природа.

Гледай анимационни филми
Но се върни към онези от едно време – може би Флаш Гордън, може би Лабораторията на Декстър, а защо не – Джони Браво? Гарантирано ще се смееш, ще си припомниш отминалите времена и ще видиш няколко велики филмчета с нови очи.

Hungry Homer Simpson GIF - Find & Share on GIPHY

Яж каквото си искаш
Разбира се, здравословното хранене е крайъгълен камък на добрия живот. Но един-два дни встрани от него няма да те съборят, нали? Спомни си точно какво обичаше да хапваш като малък и го повтори. Най-вероятно ще ти бъде наистина, наистина вкусно. И не брой калориите, молим те.

Homer Simpson Singing GIF - Find & Share on GIPHY
Пей под душа
И не се притеснявай, че съседите ще те чуят. Защото акустиката в банята винаги те кара да звучиш по-добре от Ейми Уайнхауз, нали?

Episode 17 GIF by The Simpsons - Find & Share on GIPHY

Играй навън
Точно така. Дори да не си намериш подходящо другарче за игри в парка, спомни си какво си правил, когато си се забавлявал сам като хлапе. Възможностите са хиляди, но още по-яко е просто да отидеш в парка и да подскачаш от пън на пън, да тичаш през храстите и да сечеш имагинерни врагове с намерен на земята клон.

Read Book Club GIF - Find & Share on GIPHY

Прочети приказка
Приказките са супер. Някои, например тези на братя Грим, са доста мракобесни. Във всеки случай, подбери по-лека или по-мрачна приказка за преди лягане и я прочети от начало до край. Освен че четенето ще ти помогне да заспиш по-бързо от ровенето в телефона, то ще те върне в детските години, когато те четяха преди лягане, нали?

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.