5 планини за 5 дни

Предизвикателство, което ще отведе един приключенец по част от най-дългия европейски туристически пешеходен маршрут

0


Дата на събитието: 06.09.2017

Сподели

Shares

Има хора, чиито подвизи и жажда за приключения ги правят НЕчовеци. Може би познавате Боян Дочев именно от класацията НЕчовек на годината 2016, в която той се нареди на второ място. Това се случи благодарение на мотивацията му, която го отведе от Вихрен до Мусала за по-малко от 24 часа.

Вижте повече: НЕчовекът на 2016 – кой е той?

Следваща цел: 5 планини, повече от 13 000 м положителна денивелация, 5 дни

Едно от предизвикателствата, пред които ще се изправи Боян през 2017 г., ще го отведе по Е4 – най-дългият европейски туристически пешеходен маршрут. Целта е да се прекосят петте планини, които са част от маршрута в България, за едва пет дни. Четири от тях са с височина над 2000 м.

5 планини за 5 дни
Снимка: https://www.facebook.com/events/942033475936508/?active_tab=about

Началото на приключението ще бъде поставено на 6-ти септември от кв. Драгалевци. Там е официалният старт на европейския маршрут в България. Крайната цел е най-високият връх на планината Славянка – Гоцев връх (2212 м). А пътят дотам ще отведе Боян през Витоша, Верила, Рила и Пирин.

Повече информация за събитието можете да намерите на фейсбук страницата му. Там ще можете и да следите какво се случва по трасето и дали Боян ще прекоси 5 планини за 5 дни.

Информация за Е4

Три европейски туристически пешеходни маршрута преминават през територията на България. Е4 е един от тях и всъщност е най-дългият в Европа. 11 800 км минават през териториите на Испания, Швейцария, Унгария, Сърбия, България, Гърция, Кипър. Началото в България е от Калотина, но официалната маркировка започва от кв. Драгалевци. За край на маршрута се счита първенецът на Славянка – Гоцев връх.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.