Полет на свободния дух

Още и още подробности за Въздухария 2017.

0
 

Сподели

Shares

Завръщането на фестивала Въздухария след няколкогодишна почивка ни вълнува и определено има защо! Между 8 и 10 септември стотици любители на свободния дух и свободните полети ще излитат от местността Манастирска поляна над град Сопот, а още по-хубавото е, че както винаги Въздухария си остава с вход свободен.
Има и още много! Този път във феста ще се включат двама страхотни френски пилоти, които ще изпълнят акробатично шоу с парапланери. Друг специален гост на Въздухария ще бъде българският атлет на Red Bull и изключителен акропилот – Весо Овчаров. Пилотът Александър Мариносян пък ще изпълни акро шоу със самолет.

Акропилотът Весо Овчаров.

Мечтата за политане е най-лесно осъществима по време на Въздухария. Вече е възможно предварителното записване за тандемни полети с парапланер и въздушен балон през сайта на фестивала. Предварителната заявка за полет осигурява предимство на желаещите да полетят пред останалите, записали се на място.

Акропилотът Ерик Варле.

Организаторите на феста предизвикват всеки пилот да се премени подобаващо, така че въздушното пространство да се изпълни с весели, шарени и щури летци. Освен всеки индивидуален пилот, във въздушния карнавал могат да се включват и всички, записали се за тандемен полет. Те обаче трябва да помислят не само за своя костюм, но и за карнавална премяна за пилота, с когото ще полетят. След фестивала ще бъде организиран конкурс за най-оригинална карнавална премяна, от който ще бъдат излъчени трима победители. Наградата за тях ще бъде ветроходно пътешествие.

Въздухария ще забавлява посетителите си не само във въздуха, но и на земята. Ще бъдат организирани работилници и представления с различни тематики – пътят на kунг фу, цирк Играчка-плачко, аеро йога, огнен пърформънс Бушмен от Dario Bulgario, цирк Combino Circus, работилница Да оцветим света с любов. Фестивалът ще бъде съпроводен и от музиката на Миленита и нейния бенд, Ambient Folklore, Zeyra, Група АС, Никола Симеонов, СътвориМи, Soulfia, DJ Ihou и DJ Dharba.

Ясен Савов – национален рекордьор за най-дълъг прелет с парапланер.

Ще има и тематични лекции от Ясен Савов – настоящият носител на националния рекорд за най-дълъг прелет с парапланер (350 км), опитните пилоти на SkyCamp, метеоролога Георги Йорданов и пилота Александър Мариносян.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.