3-ти септември – Международен ден на лешоядите

0


Дата на събитието: 03.09.2017

Сподели

Shares

Международният ден на лешоядите традиционно се чества всяка първа събота от месец септември. Тази година той ще бъде на 3-ти септември (неделя) в Природозащитния център „Източни Родопи“ край Маджарово. Основната цел на честването му е да даде повече информация на хората относно нуждите и ползите от опазването на тези птици.

Международен ден на лешоядите
Снимка: Богдан Боев

Какво да очакваме от Международния ден на лешоядите?

Програмата на събитието включва детски работилници, наблюдение на обитаващите Източните Родопи лешояди и още изненади, подготвени от организаторите.  Най-малките природозащитници ще имат възможност да си направят хвърчила със силует на черни и белоглави лешояди. С помощта на организаторите ще имат възможност да ги сглобят и оцветят, а след това да ги пуснат на брега на река Арда.

Още една работилница ще се проведе паралелно с изработката на хвърчилата. Стари тениски ще се възродят с лешоядски щампи. А по-смелите от вас ще имат възможност сами да нарисуват и оцветят лешояда върху тениската си. Ако решите да се включите в тази работилница, носете с вас стара тениска. Другите материали са осигурени от организаторите.

Двете работилници ще бъдат с продължителност 90 мин. Началото им ще бъде поставено в 15 ч.

През целия ден в центъра ще има табла с черен и белоглав лешояд. Ще имате възможност както да се снимате с тях, така и да влезете в тялото и под крилата на някой от тях.

Допълнителна информация за събитието, можете да намерите на фейсбук страницата му.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.