Спортът, който винаги ще носим в сърцето си

0
 

Сподели

Shares

Историята на група възрастни катерачи, които и до днес практикуват любимия си спорт

Запознайте се с Руди, Ървин, Хервиг и Хорст. В миналото те са били алпинисти, а днес са активни катерачи. Определят се като много силна и дива група с големи заслуги и подвизи, които се помнят и до днес.

Въпреки че най-младият от тях е на 68 години, те не спират да търсят възможности да са активни и да практикуват спорт, който се доближава до алпинизма. Това желание ги отвежда в залата по катерене. Те споделят, че на техните години е много по-трудно да си намериш партньор, но това не ги спира и започват активно да практикуват боулдър катерене.

Вижте повече: Боулдър катерене – основни характеристики

Още в първия момент, в който са доближили стената, те са били пленени от този спорт. Това ги мотивира и за тях катеренето в зала се превръща в начин на живот. Много често се събират заедно да „разрешават“ различни боулдър проблеми и събират кураж да се изправят пред нови предизвикателства.

Когато усещаш, че правиш правилното нещо, е много лесно да продължиш напред.

Следващото видео показва пламъка в очите на четиримата катерачи и желанието, с което практикуват любимото си занимание. Това доказва, че когато нещо те плени, то може да продължи за цял живот. Тук годините нямат значение, а желанието, с което подхождаме към нещата. А катеренето е именно спорт, който мотивира, вдъхновява и изгражда любов завинаги.

Вижте повече: Ще победи ли катеренето депресията?

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.