Rock Junior Cup: Големите успехи на малките катерачи

0
 

Сподели

Shares

С четири златни медала и една сребърна купа се върнаха младите български катерачи от Арко, Италия. Там над 200 състезатели до 14 години премериха сили в едно от най-популярните състезания в света –  Rock Junior. Надпреварата се провежда и в трите дисциплини на катеренето – скорост, трудност и боулдър.

Rock Junior
Снимка: http://www.rockmasterfestival.com

Rock Junior е едно от най-популярните състезания по катерене в света за деца до 14 години

Българските участници спечелиха четири от общо шестте купи в комплексното класиране.

А ето и индивидуалните резултати, които ни показват, че катеренето се развива с пълна сила у нас, а това е предпоставка за добри резултати и занапред.

Rock Junior
Снимка: http://www.rockmasterfestival.com

При родените през 2004-2005 г. Александра Тоткова спечели първо място в трудността, нареди се на второ място в дисциплината скорост, а дисциплината боулдър й донесе трето място.

В категорията на родените през 2006-2007 г. Мартина Бангеева спечели и в трите дисциплини. При момчетата в същата категория Николай Русев е шампион в дисциплините трудност и скорост, а в боулдъра се нареди на второ място.

Rock Junior
Снимка: http://www.rockmasterfestival.com

Най-малките участници в Rock Junior Under 14 Cup  са родени през 2008-2009 г. В тази категория Петра Барова спечели дисциплините трудност и боулдър, а в скоростта се класира на второ място.

Още 4 български деца се представиха отлично в отделните дисциплини. Дея Христова спечели в дисциплината скорост, Слав Киров е победител в трудността заедно със 7 други състезатели, Илия Христанов зае трето място в трудността, а Мила Митова раздели първото място в трудността с още 9 деца от нейната възрастова група.

ВИЖ ОЩЕ: Боулдър катерене – основни характеристики

ВИЖ ОЩЕ: Катерене на въже – основни характеристики

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.