Winter Bike Duel 2011: репортаж

1
 

Сподели

Shares

Оспорвана надпревара и гъста мъгла белязаха първото снежно маунтинбайк състезание на Балканите.

Боровец Winter Bike Duel 2011

Домакин на събитието беше курортен комплекс Боровец, а арената на дуела се намираше непосредствено пред хотел Рила. Над 70 състезатели от цялата страна дойдоха да премерят сили в първата снежна маунтинбайк надпревара на Балканите, която се състоя благодарение на организаторите Бороспорт и Concept Creative, и със специалната подкрепа на Mazda България.

Боровец Winter Bike Duel 2011

Официален старт на събитието даде бъдещата надежда на планинското колоездене в България – едва десетгодишният Мартин Желев. Състезанието се проведе в дуел формат с директни елиминации, а участниците бяха разделени в три категории –юноши между 15 – 18 години, жени и мъже 19+. Най-оспорвана беше надпреварата при мъжете, в която победители станаха Димитър Гайдов на първо място, Симеон Стоилов и на трета позиция Денис Стоянов. При жените приза за първо място взе Илинда Евтимова, на второ място с отлично представяне финишира Ева Димитрова. Категорията на юношите също беше изключително оспорвана, като се проявиха много бъдещи шампиони. Най-добри резултати показаха Иван Гиргинов, който само на 15 години демонстрира завидни умения и финишира първи, на втора позиция се класира Тони Георгиев, а третото място на стълбичката зае Асен Стратиев.

Боровец Winter Bike Duel 2011

Участниците отново доказаха, че маутинбайка бързо набира скорост в България. Организаторите от Бороспорт и Concept Creative обещаха да продължат да подпомагат развитието на този спорт у нас, като изграждат все по-добър терен за тренировки в Borovets Mountain Bike Park.-

Повече снимки от състезанието може да намерите във фейсбук профила на 360°.

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.