Freeride World Tour’2011: първа спирка

0
 

Сподели

Shares

Французите доминират и в ските, и в сноуборда при мъжете на първата спирка на Freeride World Tour’2011, провел се този уикенд, 22-23 януари, в Курмайор, от италианската страна на Мон Блан.

Aurélien Ducroz, родом от Шамони, най-сетне успя да възвърне славата си и да защити титлата си от 2009-та, като се класира на първо място сред мъжете в ските. До него на почетния подиум се наредиха Adrien Coirier (FRA), който най-сетне е обратно в играта след двегодишна контузия, и Reine Barkered (SWE) на третото място.

„Тъй като бях последен в стартовия списък, реших да избера различна линия, която още не е била пускана, за да си подсигуря добър сняг. Оказа се добро решение. Беше доста трудно на места, където не виждах много поради стръмния наклон, но бях уверен след вчерашната си обстойна проверка. Миналата година стартирах лошо в Шамони, така че тази година наистина исках да спечеля на родна земя и да финиширам минимум пети. Днес успях да овладея напрежението много по-добре”, сподели Aurélien.

В сноуборда съвсем очаквано световният шампион Xavier de Le Rue (FRA) защити името си и желанието си да прибави четвъртата поредна титла в колекцията си. След него останаха сънародниците му Douds Charlet и Aurélien Routens.

При жените американката Angel Collinson успя категорично да се отграничи от останалите състезателки и да се класира на първото място, благодарение на бързите си плавни линии. До нея се наредиха шведките Marja Persson и Janette Hargin.

В сноуборда призовият подиум бе доминиран от уайлдкартите – първото място зае Anne-Flore Marxer (FRA/SUI), а след нея – Ursula Wohlschlager (AUT) и Nathalie Zenklusen (CH), които демонстрираха едно ново лице на женската сноуборд дивизия.

Информация и снимки: FWT
 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.