На къмпинг в Антарктида

0
 

Сподели

Shares

patriot-hills1

Представете си пейзаж, съставен само от сняг, лед, скали и небе, където малко животински или растителени видове могат да оцелеят. Всичко това се отнася за Антарктика, и по-конкретно “Патриотичните Хълмове” – единственият частен къмпинг на този изолиран континент, където температурата спокойно може да достигне до -89°С през зимата. И все пак, за компенсация, желаещите да посетят това място ще се насладят на двадесет и четири часа дневна светлина през лятото и ултимативното бягство от всички стандарти.

patriot-hills6

Основан през 1987 г., курортът “Патриотични Хълмове” е само на 1075 км от Южния полюс. След четири часа и половина полет от град Пунта Аренас в най-южната точка на Чили, пред вас се разкрива слънчево-синя, ледена писта в планината Ellsworth, откъдето ви предстоят два варианта – ходене половин миля до лагера, или доста по-бързото и удобно придвижване с моторни шейни.

patriot-hills3

Има какво да се прави, когато пристигнете. Може да прелетите над полюса със самия себе си, или – ако се чувствате особено приключенски, дори да карате ски. Когато слънцето се скрие зад хоризонта, ще ви приветстват в трапезарията на лагера – мястото за срещи, за топла храна, за разкази и приключения. Вечерта приключва на топло в спалния чувал, в страната на сънищата, където все още са видими следите от стъпките на изследователя Руал Амундсен, който през декември 1911 година става първият човек, достигнал Южния Полюс.

patriot-hills5

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.