Един от най-мистериозните инциденти в историята

Или известен още като "Случаят Дятлов"

1
 

Сподели

Shares

Годината е 1959 и никой не предполага, че ще остане в историята като една от мистериозните. Това се дължи на все още неразгадан инцидент, който се случва в планината Урал на 2-ри февруари.

Игор Дятлов повежда група от още 8 опитни скиори и планинари. 7 мъже и 2 жени се отправят към район, който е известен с прозвището „Мъртвата планина“. След  достигнали място, което било подходящо да си направят бивак, те опънали своите палатки. По неизвестна и до днес причина обаче те оставили част от бивака си отворен, докато навън валяло сняг, а температурите са били под нулата. Една от хипотезите е, че нещо ги е накарало да побягнат от палатката (която е била разкъсана от вътрешната страна с нож), въпреки че в този момент повечето са били неподходящо облечени за съответните метеорологични условия.

Най-зловещият ски инцидент
Снимка: wikimedia

Точно затова, шестима от скиорите са загинали от хипотермия. Разследвания също достигат до този извод. Но случаят на другите трима е по-голямата мистерия. Те имали наличие на физически травми. Фрактура на черепа при единия и повреда на мозъчните фукнции, без външна следа за увреждане на черепа при другия и липсващ език при една от дамите, водят до заключение, че някаква неудържима външна намеса е причинила смъртта на планинарите.

Един от изследователите категорично твърди, че раните по част от скиорите не са причинени от човешка сила. Въпреки това е имало и хипотеза, че местни хора са нападнали групата, тъй като е навлязла в земите им. Тази теория обаче бързо е отхвърлена, тъй като е нямало индикация за присъствието на други хора в околността, освен деветимата от групата.

Най-зловещият ски инцидент
Снимка: http://unofficialnetworks.com

Странното стечение на обстоятелствата поражда много разследвания и заключения. Част от тях включват в теорията си природни стихии като лавина или атака на някакво животно. Инцидентът е известен и до днес като „Случаят Дятлов“, наименуван на водача на групата. И в наши дни обаче никой не достига до конкретно заключение какво е причинило мистериозния инцидент.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. От всички изложени факти става ясно, че причината за смъртта на групата Дятлов е било въздействието на скаларно оръжие, което е убило всички участници като ги е нагряло отвътре. Всички те са умрели в голям ужас! За повече информация, относно смъртоносните ефекти на скаларното оръжие, прочетете статията „Куполът на гнева“ на Владимир Рубцов, публикувана през април 2002 г. в списание „Fate“. Правителството правилно е заявило, че групата на Дятлов е станала жертва на „неустоима природна сила“. Повече от това властите не са могли да кажат, защото всичко свързано със секретните тествания на скаларно оръжие е било държавната тайна на СССР от най- високо ниво…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.