Световна купа по ледено катерене’2011: Саас-Фе, Швейцария

0


Дата на събитието: 21.01.2011

Сподели

Shares

Вторият кръг от Световната купа по ледено катерене за 2011 г. предстои този уикенд, 21-22.01, в Саас-Фе, Швейцария. След стабилния резултат, с който завърши Радка Петкова на първия кръг в Корея (повече – тук), където се класира съответно 6-та в скоростта и 9-та в трудността, очакванията са за още по-добро представяне на българите. Мъжката част от отбора включва Бойко Лалов, Минчо Петков, Тихомир Димитров и Станимир Желязков (който е и треньор на нашите национали).
И тази година състезанието ще се проведе в центъра на многоетажен паркинг в Саас-Фе, чиято специфична конструкция дава възможност на повече от 2500 зрители да съпреживеят вълненията на участниците отблизо и да станат част от уникалната атмосфера. Дисциплините, в които ще протече събитието, са трудност и скорост. В трудността състезателите ще трябва да преодолеят маршрут до 35 метра с множество предизвикателства – надвеси, висящи ледени блокове, специфични участъци без лед. В скоростта всичко е ясно – по-бързите, които успеят да преодолеят 15-метровата стена, печелят – а най-добрите успяват да го направят за някакви си 13 секунди!
Отделно, програмата на състезанието включва и допълнителни събития – младежки шампионат по ледено катерене, нощно ски-туринг състезание, уъркшоп за желаещите да развъртят пикели за пръв път и множество партита, които вече са си спечелили почти легендарен статут.
Най-добрите състезатели в леденото катерене от над 20 страни ще се съберат този уикенд да премерят сили. Ние ще стискаме палци на българския отбор и ще се надяваме тази година финалните резултати да са дори още по-впечатляващи от миналата година, когато Радка бе четвърта в скоростта и седма в трудността в крайното класиране (интервю с нея след приключването на купата за 2010 може да прочетете тук).

Състезанието ще се предава на живо тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.