Активна събота в Берковица

0
 

Сподели

Shares
Активна събота
Wake Your Body Berkovitsa

„Активна събота“ – инициативата, част от поредицата спортни събития в кампанията “Wake Your Body”, посети Берковица този уикенд. По време на инициативата беше открита новата локация _МЯСТОТО – Парк(О!), на която любителите на движението в града имаха шанс да пробват различни спортни дейности, сред които турнир по футбол на маса, турнир по стрийт футбол, активен шах, тенис на маса, уроци по паркур, уроци по слаклайн, както и активни занимания за най-малките и техните семейства.

Създаването на новото пространство за развлечение Парк(О!) е част от проекта _МЯСТОТО, който преобразява непопулярни градски пространства. Локацията в Берковица обедини млади таланти от града и техни приятели от България и чужбина, които трансформираха изцяло пространството и заедно създадоха креативна среда, подходяща за почивка, творчество и активно движение. Парк (О!) е място, вече оборудвано с чисто нови пейки с екологичен дизайн, шах с размери 1.6 х 1.6 метра с дървени фигури и мраморна дъска, гумени инсталации за паркур, тенис на маса, игрище за стрийт футбол, зона за хамаци и слаклайн и много други.

Активна събота
Wake Your Body Berkovitsa

Берковица е вторият град, в който „Активна събота“ се проведе през 2017, а в следващите месеци инициативата ще гостува на Плевен и Добрич. г. Поредицата спортни събития на открито е част от кампанията „Wake Your Body“, която се организира от сдружение „BG бъди активен“ и Coca-Cola. Програмата е насочена към по-малките градове в страната и обхваща различни възрастови и социални групи.

Активна събота
Снимка: Wake Your Body Berkovitsa

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.