Алпинизмът и 13-годишната Луси Уестлейк

0
 

Сподели

Shares

13-годишната алпинистка Луси Уестлейк

Характерът е нещо, което всички трябва да притежаваме, но не се учи в училище. Как тогава да се научим да бъдем да борбени и упорити, докато не постигнем целите си? Един от отговорите го дава Луси Уестлейк. Въпреки невръстните си 13 години, тя е алпинист. Има постижения в планините, за които мнозина възрастни мечтаят. На тази възраст тя се опитва да се превърне в най-младата алпинистка, която е изкачила най-високите върхове на всички 50 щата.

Луси Уестлейк
Снимка: www.nctv17.com

Последният й опит я отвежда на Денали. Тя обаче не успява да достигне целта си заради инцидент с други хора на върха. Това всъщност не я отказва, а я мотивира отново да се върне там. 13-годишната Луси Уестлейк е с 5 години по-млада от настоящата рекордьорка, която е изкачила всички 50 най-високи върха в Америка. Това означава, че има достатъчно време да завърши това, което е започнала.

Как се изгражда характер от ранна възраст?

Луси казва, че е много лесно да изградиш характер. Прекараното време в планините е един от факторите, който се оказва една от най-добрите школи за изграждането му. Според проучванията на много психолози, именно характерът предвещава бъдещи успехи. Счита се, че е по-важен дори и от вродения талант. Дори и от минали постижения, които могат да служат като мотивация за постигане на бъдещи. Точно той и помага да се развива и да постига целите си.

Луси Уестлейк
Снимка: www.outsideonline.com

Според Луси решителността всъщност не се изгражда, когато постигнеш целта си. Точно обратното – когато не успееш да постигнеш нещо. Тогава ставаш още по-мотивиран да продължиш да се бориш, докато не се увенчаеш с успех. Това е и причината 13-годишната алпинистка да не се предава пред трудностите и да продължава да се бори. При неуспех, тя не се отказва, дори не го приема като поражение. Успява да събере себе си и да продължи напред.

Характерът е нещо, което можем да изградим, а планината е един от факторите, които могат да ни помогнат. А Луси и многобройните други истории на хора, свързани с планината го доказват по един добър начин.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.