360° уикенд прогноза: 19-20 август

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 19-20 август

В събота ще е слънчево със слаб източен вятър при земята. Около и след обяд вятърът ще бъде източен – 2-4 м/с, освен в Източна България, където ще бъде от североизток – 4-6 м/с. В тази част на страната атмосферата ще бъде и по-нестабилна и ще има разкъсана купеста облачност. В западната част на страната и по високите планини ще бъде подходящо за спорт със слаби ветрове при земята и до 3-5 м/с над 1500 м. Над Рила и Пирин ще има купеста облачност, но ще е без валежи за цялата страна. Привечер ще се изяснява и вятърът ще бъде слаб.

По Черноморието вълнението ще е слабо с температура на водата около 26 градуса. По-значително вълнение ще има следобед в южната част на крайбрежието с вълни до 0,5 м от североизток-изток и период 4-5 секунди. Ще има бриз със скорост 5-7 м/с.

В неделя от запад ще започва заоблачаване със средна и висока облачност, а по крайбрежието ще има разкъсана ниска облачност. Вятърът ще остане от изток, но около обяд в крайните западни части и в Северозападна България ще се преориентира от север-северозапад. Вятърът в тези райони при земята ще бъде силен – 7-10 м/с. По високите планини ще е подходящо за спорт до около 15-17 часа, а след това ще се заоблачава и ще са възможни гръмотевични бури с превалявания. По крайбрежието ще остане без валежи, а вълнението ще отслабва в сравнение със събота.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.