Наслади се на чудесата на Френските Алпи

0
 

Сподели

Shares

Защо избрах да карам ски във Франция?

Всичко започна преди доста години вече. Мой познат ми каза, че ходи всяка година на ски във Франция и било много хубаво и евтино. Тогава това ми се стори интересно, но не му обърнах много внимание докато не ми каза цената. А тя беше потресаващо ниска, дори за нашите български стандарти. И така и аз се озовах за първи път на ски във Франция и това преживяване обърна моите представи за зимни курорти.

Мармото
Курортът La Plagne

Първия курорт, който посетих, беше La Plagne, част от ски зоната Paradiski. Това беше преживяване, което никога няма да забравя. Настаняването беше непосредствено до пистите, в буквалния смисъл на думата, можеше да се скочи от терасата на пистата. Paradiski e втората най-голяма ски зона във Франция и със своите 425 км писти откри съвсем нови измерения на зимните спортовете за мен. Буквално всеки ден беше пътешествие със ските и почти не повтарях писта, по която бях минал. Французите са много големи фенове на зимните спортове и това се виждаше отвсякъде. За първи път в живота си виждах много от нещата, които имаше там – като писти, които минаваха в тунели под хотели, като 8-седалкови лифтове, като 200-местен двуетажен кабинков лифт, като усмихнати лифтаджии, като пътнически лифтове, които заместваха автобусите в самите курортни селца. За мен това беше моментът, в който си казах, че искам да карам всяка година там.

Мармото

На другата година посетих една от другите най-известни ски зони във Франция – Les 2 Alpes. Това беше вторият най-стар френски курорт и въпреки, че си мислех, че съм видял вече всичко в Paradiski, изобщо не беше така. Редом със стотиците километри ски писти, Les 2 Alpes предлагаше неща, които до момента не бях виждал. Тази ски зона разполагаше с писти върху един от глетчерите, които даваха възможност да се кара на 3600 метра в небето – на тази височина за първи път установих, че човек се нуждае от добра физическа подготовка, за да може да кара на пълни обороти на тази височина. Стигането до глетчера също беше впечатляващо – с влак, който се движеше в тунел в леда. Les 2 Alpes разполагаше и с един от най-големите сноу паркове за фрийстайл любителите, и въпреки, че аз съм по-скоро фрийрайд фен, то бях наистина впечатлен от размерите на парка, който беше по-голям от някои от нашите родни курорти. В Les 2 Alpes открих и нещо ново за мен тогава – партитата в края на ски деня на самите писти. Никога няма да забравя Pano bar на внушителните 2600 метра надморска височина, където в края на всеки ски ден ставаха най-добрите ски партита, на които съм бил през живота си. Това преживяване определено промени моите представи за това как може да изглежда един страхотен ден в планината.

Мармото
Les 2 Alpes

Тези пътувания бяха и в началото на идеята, която се зароди тогава и която вече години дава възможност на мен и на много други любители на зимните спортове да се наслаждаваме на всички тези чудеса на френските Алпи. Така се роди Мармото и от тогава приказката никога не е спирала. Всяка зима стотици фенове на зимните спортове пътуват с нас до някои от перлите на френските Алпи и това, което най-много ни мотивира да продължим, е обратната връзка след това. От това разбираме, че това, което правим си заслужава и ни стимулира да продължаваме напред.

Тази зима сме решили да предложим пътувания именно до тези две, така специални за мен и много други хора ски зони – Les 2 Alpes и La Plagne. И знаем, че ако не сте идвали до сега с нас, тези курорти ще променят представите ви за зимни спортове, а ако сте идвали – то знаете вече, че повторението в тази два курорта е задължително.
Повече информация и възможност за резервиране на места на преференциални цени може да намерите на нашия сайт: marmoto.bg.

Очакваме ви, за да покараме заедно във Франция. Повярвайте ни, това ще промени мирогледа ви.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.