TRUE – колелото, създадено от TrueRiders

0
 

Сподели

Shares

В края на месец юли от TrueRiders обявиха, че вече е в сила новият им проект за собствен велосипед. TRUE – custom bikes by TrueRiders вече е факт, а още в идеята за създаване на велосипеда, са вложени елементите, които го правят уникален.

TRUE by TrueRiders
Снимка: TrueRiders

Идеята

Тази година TrueRiders ще отбележат своята 20-годишнина. Още с появата на магазин BAS, предшестващ и полагащ основите на емблемата TrueRiders, се залага идеята това да бъде място, на което се създават уникални и несъществуващи до момента практики. Преди 20 години около TrueRiders започва да се създава общество, което именно позволява на марката ясно да се позиционира в маунтинбайка като спорт, да започне да излиза по състезания, да създава отбори по колоездене. Специалността на TrueRiders е обаче е в работилницата, а компетенциите на хората, стоящи зад магазина, се простират далеч отвъд простото продаване на колела. Точно затова не е чудно, че именно тук е мястото, от което и за в бъдеще ще можем да се сдобием с велосипед, създаден за нас, спрямо собствената ни анатомия, предпочитания и с добавената стойност на съветите, дадени ни от хората в работилницата.

„Чрез общността, която се създаде около магазина, стигнахме до една стабилна позиция, която ни даде отправна точка да можем да правим такива неща. Една от успешните български марки за велосипеди е родена и развита именно тук. В момента се казваме TrueRiders точно защото имаме някаква идея за това, че не е задължително да си про, а трябва по-скоро да имаш истинско разбиране и истинска душа за спорта.“ – казва Дойчин Дойчинов, който именно създава TruRiders и продължава: „Ние сме core магазин за колела, а идеята е, че дори да продаваме чисто ново, оригинално колело, то винаги може да бъде персонализирано и ние сме хората, които можем да го направим. Можем да модифицираме колелото по всеки отделен колоездач и в зависимост от начина му на каране, защото знаем, че няма двама еднакви човека, с две едни и същи анатомии или стилове на каране. Тук нямаме претенции за глобални, световни пазари, но много държим на това, че правим колела лично за конкретния човек.“

TRUE by TrueRiders
Снимка: TrueRiders

Какво им е уникалното на TRUE – custom bikes by TrueRiders?

Това не е колело за всеки, казват от TrueRiders, а само за онези, които искат да им се доверят, да избягат от „потока“, по който се „леят“ комерсиалните марки. Бройките са ограничени, но всяко колело е създадено с опита, знанията и мотивацията на хората в работилницата. Всяко едно колело, създадено под марката TRUE, се отличава от всички останали в „групата“, защото е създадено, за да бъде най-доброто за собствените ни нужди. В същото време обаче, всички колела разчитат на висок клас компоненти, подбрани внимателно и с ясната мисъл, че може да се сторят непознати на хората, интересуващи се от линиите на само утвърдени марки.

Рамка

TRUE by TrueRiders
Снимка: TrueRiders

TrueRiders избират за рамка вече изпробвана такава, с доказани качества и класически характеристики, но драстично усъвършенствана и подобрена, така че да бъде конкурентна на всички останали предложения на пазара. Една от уникалните характеристики на рамките е, че те са единствените небоядисани на нашия пазар, а използващи вместо това анодизиращо покритие, което не добавя тегло, но същевременно има много по-голяма здравина от боята. Цветовете са класически нарочно – без крещящи елементи, ярки разцветки и модерни шарки, за да се подчертаят качествата на самите колела, които нямат нужда от допълнително украсяване. Жилата, кожусите и маркучите на хидравликата са напълни скрити в рамката, за да се запази изчистеният дизайн.

Амортисьори и вилки

TRUE by TrueRiders
Снимки: TrueRiders

За оборудване на колелата с амортисьори и вилки TrueRiders си партнират с марката MANITOU и техните най-нови продукти. Задният амортисьор McLeod е разработен специално за рамката на TrueRiders и е съобразен с прогресията ѝ, обясняват от работилницата. 200 мм шок, гарантиращ безупречни 142 мм ход на задното окачване, допълват картинката.

Вилката – Mattoc pro, пък е различна от стандартно предлагания модел. Тя е подобрена с IRT тунинг на въздушната пружина Dorado Air, което в крайна сметка довежда до 160 мм возия с перфектен контрол по всякакъв терен.

Оборудване, главини, шини, спици

TRUE by TrueRiders

Кормила и лапи от Answer, седалки от Fizzik и Selle San Marco, хидравлични колчета за седалка от PRO на Shimano, оформят „облика“ на колелата. Главините, както и шините, са на марката Sun Ringle. Те са свързани помежду си чрез спици „от клас, който е екстравагантно висок за повечето велосипеди на пазара“, описват от TrueRiders.

Задвижване и спирачки

TRUE by TrueRiders
Снимка: TrueRiders

Вариантите за оборудване са: 2х10 и 1х11 с варианти на Shimano XT и SLX, както и FSA Comet и SunRace. Спирачните системи са оборудвани с дискове 180 мм/180 мм или 200 мм/180 мм. Предложенията за спирачки са от Shimano – Deore, SLX и XT.

Гуми

Спрямо предпочитанията и целите, гумите могат да бъдат от Maxxis, Continental и Duro, както камерни, така и туболарни.

TRUE by TrueRiders
Снимка: TrueRiders

Как да се сдобием с TRUE?

Тъй като колелата са персонализирани и както казват от TrueRiders – „две еднакви няма“, единственият начин да се сдобием с тях, е като посетим магазина-работилница. Там ще ни консултират и ще получим цялата необходима информация. Веднъж щом отидем в магазина и заявим интереса си да притежаваме колело TRUE, консултираме се и обсъдим личните си предпочитания със съветите на специалистите, веднага ще получим оферта за изпълнение на проекта. Още по-хубавото е, че самото изпълнение става супер бързо – от вариант, при който получаваме колелото си още на следващия ден, до максимум една седмица след уговорката при по-специфични изисквания.

Магазинът на TrueRiders се намира на ул. „Голо Бърдо“ 5 в София, а повече подробности и новини можете да следите във фейсбук страницата на TrueRiders.

TRUE by TrueRiders
Снимка: TrueRiders

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.