„Arco Rock Legends“ – „Оскарите“ в катеренето

0
 

Сподели

Shares

Една бляскава катерачна вечер предстои. На нея няма да видите обути еспадрили, затегнати седалки и завързани въжета. Точно обратното. На нея най-добрите сред най-добрите за пореден път ще се окичат с ореола на славата, но и ще получат признание за заслугите си.

„Arco Rock Legends“ е еквивалент на „Оскарите“, но в катеренето. Това подсказва, че е най-престижната награда в този спорт. На 25-ти август ще стане ясно кои ще са големите победители в двете категории – постижения в областта на спортното катерене и постижения в областта на състезателното катерене. Гала-вечерта ще бъде част от традиционния фестивал „Arco Rock Master“.

"Arco Rock Legends"
Снимка: rockmasterfestival.com

Ето ги и номинираните катерачи, които ще се борят за наградите в отделните категории на „Arco Rock Legends“:

“Rock Award” – награда за постижения в областта на спортното катерене и боулдъринга

Адам Ондра – едва ли ще се учудите от наличието на това име в списъка на номинираните. Чехът има няколко постижения през тази година, които се равняват на 9b категория. Ако реализира следващия си проект – 9c в Норвегия, той със сигурност ще стане най-добрият катерач в света.

Adam Ondra on Project Hard

Вижте повече: „Project Hard” – най-трудният маршрут в света

Марго Хейс – със сигурност всички от вас, които се интересуват от катерене вече са чували това име. 19-годишната американка сбъдна мечтата, която мнозина преследват  – изкачи един от най-трудните маршрути в света  – „La Rambla” (9a+).

Марго Хейс
снимка: margohayes.com

Стифано Гизолфи – катерачът, с когото цяла Италия се гордее. Той направи серия от изкачвания на няколко девятки, към които мнозина се стремят.

Competition Award – награда за постижения в областта на състезателното катерене

Яня Гарнбрет – словенката, която е едва на 17 години, стана световна шампионка в дисциплината трудност през 2016 в Приж.

Шона Кокси – кралицата на боулдъринга както за миналия сезон, така и за настоящия.

Шона Кокси
Снимка: mpora.com

Домен Шкофич – словенецът е носител на световната купа в дисциплината трудност за 2016 г.

А каква ще е развръзката и дали вашият любимец ще спечели катерачен „Оскар“, престои да разберем…

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.