Януш Орловски – най-възрастният парапланерист

0
 

Сподели

Shares

Януш Орловски – актьорът парапланерист

Навярно някои от вас го познават като главния герой от полския филм „Прадядото“. Ако обаче не сте чували за него, това е Януш Орловски. Освен с постиженията си в киното, той стана известен и с това, че се превърна в най-възрастният парапланерист в света.

Януш Орловски

Преди по-малко от месец (22.07.2017 г.) Януш Орловски се издигна във въздуха на цели 326 м височина. 91-годишният поляк направи постижението си още по-забележително, защото полетя нагоре със самостоятелен старт. Януш Орловски ще бъде вписан в Книгата на Гинес като най-възрастният парапланерист в света.

Постижението преди всичко е лично, имайки предвид възрастта на Орловски. То обаче е важно и за развитието на полските въздушни спортове.

Полетът на поляка  беше записан от екип на киностудията „Еверест“. Той ще бъде част от филма „Пътят към Олимп“, а премиерата му се очаква по-късно тази година.

Ако се чудите какви са първите стъпки в този вълнуващ спорт, вижте: Свободата да носиш крилото си раница

Ако постижението на най-възрастния парапланерист в света е грабнало вниманието ви, ще можете да видите полета му на предстоящия през месец ноември Банскофилмфест (22-26 ноември 2017).

Полетът на Орловски, заедно с излитането, и приземяването, можете да видите и в следващото видео.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.