Беглика фест 2017 – „Пресътворение“

0
 

Сподели

Shares

От 23-ти до 27-ми август районът на язовир Голям Беглик ще събере съмишленици от цялата страна, които ще станат част от 9-ия фестивал Беглика.

Язовир Голям Беглик
Снимка: Wikipedia

Мотото на тазгодишното издание е „Пресътворение“, което цели да накара всички посетители да изградят още по-дълбока връзка с природата и да ги провокира да осъзнаят, че изкуството е живот и животът е изкуство.

Програмата на Беглика фест 2017 ще е разнообразна. Гостите ще имат възможност да посетят концерти, представления, програми и работни срещи.

Беглика фест 2017

Каба сцена

Музикалната програма на Беглика фест 2017 ще включва както вече утвърдени, така и нови проекти в различни стилове – етно, джаз, етно-ембиънт, съчетани с елементи на аудио-визуално изкуство. Ще имате възможност да видите и чуете много доказани имена на българската и международната музикална сцена. Част от тях са Vataff Project, Zeyra, Иван Шопов и Лора Желязкова, Acoustic Soul, Основно Ветрове, Лоши Петли, Тулпа, Soulfia, Darry & Eero, Imagine.

Импро-джем-сцена за първи път на Беглика фест 2017

За първи път на Беглика фест ще има официална сцена за джем-действие. Тя ще отвори пространството си за артисти от различни изкуства – музика, танци, цирк, поезия, фотография, видео.

Цирков театър Нибрай

Мястото, където ще можете  да развиете въображението си, и различни умения като това да си мъдър, смел и ловък. Това ще се случи чрез жонглиране, танци, пой, бънджи, куклен театър и много други активности, които ще можете да видите, ако станете част от Пресътворението на Бегика фест.

Островът на Тишинавтите

Сетивното пространство-лабиринт ще посрещне своите гости на големия остров на язовир Беглик. Зрителите ще станат съучастници и изследователи-тишинавти, които ще се потопят отвъд познатата реалност и ще търсят неочаквани, обвити в Тишина съкровища.

Имагинаруим

Театралният експеримент със споделен край е по мотиви на пиесата „Сън в лятна нощ“. Участниците ще се пренесат в света на фотографията, киното, театъра и танца.

Имагинериум

Имагинерумът ще ви отведе в работилница за фотография, кино и презентации.

Горски кът „Читател“

Малката библиотека в гората ще разполага с различни заглавия, които са дарение от различни читатели. Ще можете да отнесете със себе си някои от тях. Тези, които не успеят да намерят своя нов собственик ще бъдат дарени в читалище „Четвърти май“ в град Батак.

Специално място за дискусии и презентации „Форум“

На това място ще съберат темите, които са свързани с устойчивото развитие, климатичните промени, чистата храна, опазването на горите, защитата на зелените градски пространства и съхраняване на културното наследство.

Програма „Здраве и себепознание“

Програмата ще ви предостави различни практики, упражнения, игри, беседи, свободни разговори. Участниците в нея ще имат възможност да избират между предложения за йога, медитации, терапии, консултации, езотерични практики и беседи.

Спортни секции и атракции

Спортните секции и атракции също ще са в основата на Беглика фест. Посетителите ще могат да станат част от някоя е следните активности: Каячен залив, Хамачена градина, Тролей и махало, Кът за настолни игри.

Билетът за Беглика 2017 е 70 лв. на входа, а ако решите да го закупите предварително – 65 лв. За тези от вас, които искат да закупят групов или семеен билет, цената е 55 лв. на човек, а децата до 14 години участват безплатно.

Повече информация за събитието можете да намерите на сайта на събитието и на фейсбук страницата му.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.