Коръбът на „Грийнпийс“ на посещение във Варна

0


Дата на събитието: 12.08.2017

Сподели

Shares

На 12-ти и 13-ти август Морската гара във Варна ще има нов посетител – Rainbow Warrior – корабът на „Грийнпийс“. Всички жители и гости на града, които желаят да го разгледат, могат да го направят безплатно и през двата дни.

Rainbow Warrior
Снимка: greenpeace.org

Целта на посещението на Rainbow Warrior във Варна е да се популяризира кампанията „Свободни от пластмаса“. Посетителите ще имат възможност да чуят различни истории от доброволци и активисти, които ще засегнат темата за пластмасата в живота ни и ще предложат различни решения как да я намалим.

Кратка история на Rainbow Warrior

Корабът е построен през 2011 г. и е третият кораб на „Грийнпийс“. Той е най-екологично съобразният от всички кораби на организацията досега. Rainbow Warrior плава предимно на вятър.

Rainbow Warrior
Снимка: greenpeace.org

Част от характеристиките му показват старанието на инженерите за екологично съобразен продукт от този тип – форма на корпуса, проектирана специално за изключителна енергийна ефективност, централна система за зареждане на горива и масла за предотвратяване на разливи, биологично третиране на отпадната и сива вода, минимизиране на азотните окиси и прахови частици.

Интересен факт е, че капитанът на кораба и неговият заместник са жени.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.