Спортен празник „Три Чуки“ – бягане и колоездене 2017

0


Дата на събитието: 12.08.2017

Сподели

Shares

На 12-ти и 13-ти август Чипровци ще посрещне ентусиасти от цялата страна, които ще премерят сили в състезания по планинско бягане и колоездене. Спортен празник „Три Чуки“ ще се проведе в подножието на старопланинския връх Три Чуки (1938 м).

Три Чуки
Снимка: wikimapia.org

Планинско колоездене

Първият ден (12-ти август) от мероприятието ще бъде посветен на планинските колоездачи, които ще се надпреварват по 21-километрвото трасе. 4 ще са категориите, които очакват своите състезатели: МЪЖЕ – 1 обиколка, МЪЖЕ – 2 обиколки, ЖЕНИ – 1 обиколка, ЮНОШИ – 1 обиколка. Трасето ще бъде ще бъде разнообразно, включващо както спускания, така и изкачвания. Участниците ще имат възможност да се любуват на красивите панорами, които се откриват пред тях. Общата денивелация, която ще трябва да преодолеят е 1050 м. На 16-тия километър от началото на състезанието ще има подкрепителен пункт.

За да се включите в надпреварата трябва да имате изправен велосипед, каска, ръкавици и не на последно място добра физическа подготовка. Трасето е предназначено за напреднали колоездачи. Стартът ще бъде даден в 9:30, а таксата за участие е 15 лв. за една обиколка. А за тези, които искат да обиколят трасето два пъти – 25 лв.

Велорали “Три Чуки” 2011

Планинско бягане

13-ти август е денят, в който ще се надпреварват планинските бегачи. Те имат възможност да изберат между две трасета – дълго и късо.

Късо трасе

Късото трасе ще е с обща дължина 12 км. То започва от хижа Явор, минава през Чипровския водопад, Краварника и отново се връща на изходната точка. Както и при колоездачите, маршрутът гарантира и спускания, и изкачвания.  Общата денивелация за преодоляване ще бъде 1000 м, а подкрепителният пункт ще бъде на половината дистанция – 6-ти километър.

Стартът ще бъде даден в 9:00 ч., а таксата за участие е 15 лв.

Дълго трасе

36 км и 1940 м денивелация очакват престрашилите се да се запишат за участие на дългата дистанция. Маршрутът започва отново от хижа Явор и завършва на нея. По време на състезанието бегачите ще минат през Чипровски водопад, Алпийска растителност, билото на Стара планина, връх Три Чуки и Краварника. Ще има четири подкрепителни пункта  – 6 км, 12.5 км, 18 км и 32 км.

Стартът ще бъде даден в 9:00 ч., а таксата за участие е 25 лв.

Велорали “Три Чуки” 2011

Повече информация за и за двете състезания можете да намерите на фейсбук страницата на събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.