360° уикенд прогноза: 12-13 август

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза 12-13 авхуст

В събота сутринта ще е ясно със слаби източни-югоизточни ветрове при земята. Преди и около обяд в Югозападна България ще започне заоблачаване, а на изток ще остане без облаци и по-устойчиво. В планините (над 1500 м надморска височина) вятърът ще е слаб, като в началото на деня ще бъде от югоизток – 2-5 м/с, а следобед от югозапад – 3-5 м/с.

Над Рила, Пирин и Западните и Централни Родопи ще има значителна облачност с възможни кратки конвективни превалявания. След 13-14 часа ще има условия за гръмотевични бури и над Западна Стара планина. След 16-18 часа от запад ще преминава студен фронт със значителни валежи в крайните западни части на страната.

Максималните температури ще са около 30-31 градуса в Западна България и до 34-36 градуса в източната част. По Черноморието ще е ясно през целия ден със североизточен-източен вятър със скорост 5-7 м/с. Вълнението ще е умерено – 0.7 м /4-5 сек/ от североизток-изток.

В неделя сутринта все още ще вали в Западна България, а на изток ще започне заоблачаване, но без валежи. Вятърът ще се преориентира от северозапад, ще бъде по-студено и неподходящо за спорт в планината. След 14-16 часа са възможни и краткотрайни превалявания в Източна България, но основните валежи ще са в Родопите и централната част на Стара планина и Дунавската равнина. Максималните температури в Западна България ще са до 24-27 градуса, а по Черноморието ще остане най-топло: до около 30-31 градуса.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.