М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. – зима 2011

0


Дата на събитието: 16.01.2011

Сподели

Shares

Зимното издание на съБитието М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. вече има своята дата и това е 16 януари, неделя. А ако се питате какво, по дяволите, е М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. – по-добре вижте как протече есенното издание на съБитието. В общи линии – това е нещо като мини-фестивал, целящ да привлече колкото се може повече любители на планинското колоездене, независимо от възраст, пол, умения и нагласи към карането. За целта се осигурява за всекиго по нещо интересно – състезание за по-амбициозните, приятна компания и маркиран маршрут за по-лежерните, награди и за едните, и за другите, съпътстващи и/или последващи забавления и прочие приятни дейности. Основна движеща сила за организаторите са шегата и доброто настроение, а не вземането насериозно. Така че – заповядайте!

Както вече казахме, датата е 16.01.2011 г., а мястото – ски-пистата и паркът над кв. Княжево, пътеката към хижа „Момина скала“, както и пътеките в района.

Форматът на М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. ще включва състезателна и развлекателна част, като причината за това е да се уважи труда, положен от по-амбициозните съБитияни, както и да се материализира желанието на М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Т.Е.Л.-ите (спомоществователи) да наградят най-стараещите се. От друга страна, неизменен остава ФЕСТ-профила на съБитието, както и на основния принцип – ХСЗ (хумор, сатира и забава).
При заявяването на желание да участва в М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. – зима, съБитиянинът ще трябва да посочи дали ще се състезава, или забавлява, както и в коя група би искал да се запише. И в двата случая ще получи карта, с която ще се идентифицира като участник.
В зимното издание групите ще бъдат Бързи, Смели, Сръчни и П.Р.О. Ако се окаже, че има желаещи Bitches (жени), с удоволствие ще се спретне и тяхната група.

Стартът (10.00 ч.) ще е общ за всички, като организаторите ще се постараят трасето да е такова, че да всичко да приключи докъм 12.00 ч.
Около 14.00 ч. ще стартират Смели, като засега това се очертава групата, към която има най-голям интерес. Трасето ще е меко казано интригуващо и ще включва повече от 15 елемента, между които два големи скока, няколко едри дропа, „каменна река“, остри серпентини, високи виражи и прочее шукарии…
В рамките на програмата Смели (към забавляващите се), ще има условия за спускане и с други „уреди“ – сноубайк, бордове, ски, шейни, найлони… Можете да вземете не само велосипеда си, а и всяко „нещо“, с което смятате, че ще можете да преодолеете Смели-трасето.
Време ще се засича само на състезаващите се, като наградите ще бъдат за първите трима (или повече) от състезателите, както и на томболен принцип на трима от забавляващите се, т.е. по шест (или повече) човека от група.

Всички съБитияни трябва да имат валидна планинска застраховка. Отделно всеки ще попълни Декларация за информираност и съгласие. За да няма неприятни изненади, за спускането на „Смели“ е осигурен лекар (ортопед-травматолог с транспорт).

За участници между 16 и 18 г. е необходима декларация от родителите в свободен текст, че знаят къде и в какво участва подопечният им. За тези под 16 г. – да са придружени от родител/настойник, или наличие на нотариално заверена декларация със съгласие за участие.

Талоните за участие с цена от 5 лв. са на разположение в няколко вело-магазина – Колелото, Дани, Байкзона, Industrial, Bike Store Extreme, Байкцентър и Алпи. При вземането им, ще можете да получите безплатна консултация относно изправността на велосипеда си. Разбира се, записване ще е възможно и на 16.01.2011.

Повече за записването за М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. – зима 2011 г. вижте тук .

А за всички подробности около съБитието, следете темата във форума на MTB-BG.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.