7 дни и 12 часа за Любо Палакарчев по Ком-Емине

0
 

Сподели

Shares

Една от често срещаните теми в момента е свързана с най-дългия пешеходен маршрут в България, който започва от старопланинския връх Ком и завършва на морето, на нос Емине. 600-километровото трасе е предизвикателство за мнозина ентусиасти. Те искат да премерят силите си по билото на планината и да видят дали са достатъчно подготвени за нея.

Ком-Емине

Последният рекорд от сърцето на Балкана се свързва с Антония Григорова, която пробяга трасето за 5 дни, 22 часа и 55 минути. Освен нея по маршрута Ком-Емине имаше и още един неуморен ентусиаст, който въпреки годините си продължава да трупа рекорди и да бъде вдъхновение за мнозина млади бегачи. Любомир Палакарчев е човекът, който до 2015 г. държи рекорда за най-бързо преминаване по билото на планината. Годината е 1987, а за да стигне до крайната точка нос Емине му трябват 5 дни и 14 часа.

Нов впечатляващ резултат на Любо Палакарчев по Ком-Емине

30 години по-късно Любомир Палакарчев отново пробягва трасето. Той успява да постигне впечатляващ резултат за своите 63 години – 7 дни и 12 часа.

Според разказите на бегача най-трудните си моменти е срещнал в началото и края на трасето. На моменти е губил посока, след което е трябвало да наваксва изгубеното време. В комбинация с жегата, изпитанието е било още по-голямо, но въпреки това той не се отказва, докато не стигне финала.

Възрастта не е пречка пред Любо Палакарчев и той има амбиции отново да се върне на Ком-Емине, за да подобри постигнатия резултат. Невероятната си спортна форма поддържа, разбира се, с много бягане всеки ден.

ВИЖ ОЩЕ: Любомир Палакарчев: Маратонецът – ветеран

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.