5 дни 22 часа 55 минути за Антония Григорова по Ком-Емине

0
 

Сподели

Shares

5 дни 22 часа 55 минути – точно толкова отне на Антония Григорова да измине разстоянието от близо 600 км между връх Ком и нос Емине по най-популярния маршрут в България.

Стартът на „Пътят Ком-Емине 600“, както беше озаглавено предизвикателството на Антония, беше на 1 август и завърши на 6 август край черноморския бряг. С успешното му изпълнение Антония Григорова стана първата жена, пробягала маршрута за рекордно бързо време.

ВИЖ ОЩЕ: Антония Григорова – най-сладко е, когато победиш себе си

Антония Григорова
По същото време, в което Антония се движеше по маршрута, паралелно се случваха още няколко интересни ком-еминейски начинания. Божидар Антонов-Божката правеше опит за подобряването на рекорда на Дизела по трасето, но му се наложи да се откаже вследствие на болки в краката. Борислав Йорданов с неговия „Велоносен поход“ пък успя да подобри предишния рекорд за най-бързо изминаване на маршрута с колело, поставен от Илко Илиев по-рано това лято. По маршрута все още е и маратонецът-ветеран Любомир Палакарчев, дългогодишен носител на рекорда за най-бързо преминаване на Ком-Емине.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.