Европейска купа по боулдър за младежи

0
 

Сподели

Shares

София – домакин на голямо международно състезание

5-ти и 6-ти август бяха едни от най-важните дати за катеренето в България и всички свързани с този спорт. Най-новият катерачен център у нас – Уолтопия беше домакин на състезание от световен мащаб, а именно Европейска купа по боулдър за младежи. Това е едно от най-значимите домакинства за страната ни след 1989 г., когато Велико Търново прие състезание от Световната купа.

Уолтопия

159 участници от 24 различни страни се събраха на едно място, за да премерят сили и да излъчат най-добрите катерачи в набиращата все повече популярност дисциплина – боулдър.

Маршрутите – предизвикателство за всички младежи

Оказа се, че боулдър маршрутите, които бяха специално наредени за състезанието, са предизвикателство за всички участници в надпреварата. Нито един от младежите не успя да разреши сложната загадка как да стигне до края им.

Европейска купа- боулдър

Крайно класиране

На почетната стълбичка се качиха представители на 8 държави в различните категории. България в лицето на Петър Иванов имаше реални шансове да е сред отличените медалисти, но на финала Пепи остана седми. Той обаче все още е в челната тройка във временното класиране при младежите на 16-17 години. Пепи усети безрезервната подкрепа на публиката, която винаги е до него във всяко едно от начинанията му.

Петър Иванов

Петър Атанасов е друг борбен младеж, при 14-15 годишните. Той успя да се класира в първата десетка, което е предпоставка за още по-добри класирания на следващи състезания.

Девойките ни все още търсят правилния път, който да ги отведе до добри класирания в дисциплината боулдър.

Катеренето – комплексен спорт

Катеренето е един от най-трудните спортове по много причини. Когато се захванеш с него, разбираш че за да си добър ти трябва много повече от груба сила.  Техниката и мисълта вървят ръка за ръка със силата, а всички приложени заедно ще те отведат към най-правилния начин за преминаване на конкретен маршрут. А всичко това го прави един от най-интелигентните спортове.

Европейска купа - боулдър

Виж повече: Не се отказвай от катеренето

Това може би е и една от причините катеренето да е един от спортовете, които се развиват много бързо и да стават все по-популярни по цял свят. България също е сред държавите, които имат традиции в този спорт, но по-важното е, че младежите ни доказват, че има и перспективно бъдеще, което да продължи тези традиции.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.