Александър Сръндев – европейски вицешампион по крос дуатлон

0
 

Сподели

Shares

Александър Срандев

На 28-и юли в Таргу Муреш, Румъния се провежда Европейското първенство по крос дуатлон. Състезанието включва планинско бягане в продължение на 6,2 км, планинско колоездене – 20 км, последвано от още едно планинско бягане на 3,1 км. Българският състезател Александър Сръндев финишира втори в това състезание, което го прави европейски вицешампион по крос дуатлон за мъже до 23 години.

Тази година е първата, в която Александър се състезава в категорията на мъжете до 23-годишна възраст. Въпреки това, той вече е записвал името си с отлично представяне – миналата година Александър става втори на Европейското първенство в категорията на младежите.

„През цялото това време, от миналата до тази година, мислех как ще взема отново медал, но вече при по-големите. Успях!“ – споделя шампионът и казва, че тази година е наблегнал повече на тренировки в планината, тъй като в новата категория дистанцията е двойна, а конкуренцията е много по-голяма.

Александър Срандев

Всъщност, малко преди финала на колоезденето, Александър води пред останалите състезатели. За съжаление, по време на колоезденето получава болки в кръста, които го забавят и позволяват на румънския състезател зад него да го изпревари и да продължи водачеството си до финала и на второто бягане.

„Въпреки че изпуснах златото, много се гордея с личния си резултат и следващия път смятам, че медала ще бъде в златен цвят.“ – казва Александър, а ние сме сигурни, че ще успее и му пожелаваме успех във всички състезание за напред.

Александър Срандев

Още подробности около Европейското първенство по крос дуатлон и представянето на Александър Срандев очаквайте съвсем скоро на сайта ни.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.