Празник на Рила

0


Дата на събитието: 06.08.2017

Сподели

Shares

Още от 1925 година ежегодно в началото на месец август се отбелязва Празникът на Рила. Честванията се провеждат по традиция всяка първа неделя от летния месец и както подобава празникът ще бъде отбелязан и през 2017.

Празник на Рила, Боровец
Снимка: Бороспорт

Склоновете на Рила ще очакват всички и тази неделя – 6-и август. Специално по случай Празника на Рила, по време на целия уикенд (5-6.08) цените на двупосочните билетите за лифт „Ситняково Експрес“ и кабинкова въжена линия в Боровец ще бъдат намалени с 30%.

Ще бъде спазена и традицията за масово изкачване на първенеца на Рила и Балканския полуостров – вр. Мусала (2925 м). С почетни награди ще бъдат отличени най-младият и най-възрастният планинар, изкачили върха, а освен това празникът ще бъде отбелязан с тържества, забавление и музика.

Празник на Рила, Боровец
Снимка: Бороспорт

Официалното откриване на Празника на Рила започва в 11:00 часа на 6-и август пред хижа Мусала, a за събитието ще има и организиран автобус, който тръгва в 8:00 часа от Самоков (пред Т-Маркет). Организаторите на празника са от Туристическо дружество в Самоков.

Празникът на Рила е и чудесен повод да се възползваме от различните възможности за пълноценна почивка в планината, които Бороспорт предлага това лято. От различни по дължина и трудност пешеходни турове, обновени маунинбайк трасета, предизвикателни катерачни обекти и диви забавления във Въжения град „Бороландия“, до конна езда, стрелба с лък и игри за най-малките в детския кът „Бороленд“, няма как да ни бъде скучно в Боровец.

ВИЖ ОЩЕ: Планините на България – Рила

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.