С деца на къмпинг

0
 

Сподели

Shares

Къмпингуването с деца се равнява на забавление – ето как:

С деца на къмпинг
снимка: Shutterstock

Искате ли да направите нещо за децата си, което е забавно, евтино и променящо живота им? Нещо, което ще ги направи по-умни, по-щастливи и по-свързани с природата?

Заведете ги на къмпинг.

Къмпингуването всъщност е много по-лесно, отколкото си мислите и безкрайно полезно. Ако спазвате тези съвети:

Раздвижете се

Ще се нуждаете от някои основни неща, повечето от които могат да се закупят от универсалните магазини. Мислете за това като за еднократна инвестиция, която ще ви служи много години. Като минимум препоръчваме тези елементи: палатка, надуваем въздушен матрак с помпа, задвижвана с батерия, спални чували, фенерчета, дъждобрани, бутилки за вода, котлон с пропан-бутан, 20-литрова туба за вода, сгъваеми столове, слънцезащитен крем, дезинфектант. Ако никога не сте опъвали палатка, тренирайте у дома, преди да тръгнете.

Вземете забавни неща

Нека децата ви да опаковат няколко от любимите си пухени животни, книги и игри. Футболна топка? Проверете. Вземете и някои изненади, като LED пръчици или тръбички за въздушни мехурчета.

Времето е всичко

Винаги, винаги, винаги разпъвайте палатката си на дневна светлина, особено ако сте на нов за вас къмпинг. Това би могло да означава, че в петък ще трябва да си поискате еднодневен отпуск. Направете го. Разпънете палатката си поне няколко часа преди вечерята, за да поддържате минимално ниво на стрес. Децата вероятно ще искат да помогнат, което трябва да бъде насърчено, но нека бъдем честни, мама и татко вършат работата.

Направете огнище

Вижте, вие няма да триете пръчки, за да получите огън. Няма да използвате нито кремък, нито огниво. Използвайте запалка, закупена в магазина, стари вестници и дърва за огрев от къмпинга. Вземете си една от дългите запалки, за да не изгорите пръстите си. Подредете дърветата като пирамида или индианска колиба, както искате, но структурата има значение до толкова до колкото въздухът може да циркулира. Един добър огън се нуждае от въздух. Създайте граница, може би само като начертаете кръг в пръстта с пръчка и се уверете, че децата ви разбират, че не трябва да пресичат линията.

Поглезете се

Вече вероятно започвате да схващате основната философия: отивате на къмпинг с кола, за да си угодите. Донесете малко угощения за децата си – бисквитки, бонбони, сокове в кутии. Това е специален повод! Можете да го балансирате с много плодове, за да успокоите виновната си родителска съвест. Съвет за вечерята: направете малко сос за паста предишния уикенд и го замразете. Всичко, което трябва да направите, е да размразите соса на газовия котлон, да сварите с вода пастата и да имате вкусна вечеря за всички.

ВИЖ ОЩЕ: Храна за душата на път – вкусни и полезни рецепти за къмпинг

Вземете iPad

Повече от ясно е, че не отивате на къмпинг, за да разглеждате екрана. iPad-ът обаче може да бъде решение за спешни случаи. Може да вали дъжд в продължение на часове, а вие нямате какво да правите. Може би, може би мама и татко просто се нуждаят от няколко часа спокойствие и относително тих следобед.

Донесете си и музикален плеър

Или захранвано с батерия радио. Всичко, което ще създаде благоприятен шум за сън. Ако една миеща мечка се храни в гората и никой не я чува, то значи не съществува.

Почувствайте природата

Добре, сега всички са нахранени, сухи и добре отпочинали. Време е да се посветите на природата, която е около вас. Риболовът също е страхотно забавление за децата. Кое дете не иска да докосне червеи? А може и да заложите на нещо толкова просто като разходка, плуване в езеро и гледане на звездите.

Просто го направете

Сериозно, просто го направете. Прогнозата за времето може никога да не е перфектна. Ще забравите нещо, което трябваше да сте опаковали. Ще направите нещо нередно. Но ще имате едно добро преживяване.

ВИЖ ОЩЕ: С деца в самолет – 10 съвета за по-спокойно пътуване

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.