РЕКОРДНО: Ком-Емине с колело за 90 часа, 29 минути и 30 секунди

0
 

Сподели

Shares

Илко Илиев постави нов рекорд, като измина маршрута Ком-Емине с колело за невероятните 90 часа, 29 минути и 30 секунди.

Ком-Емине с колело
Илко Илиев –
рекордьор по скоростно изминаване на маршрута Ком-Емине с колело

В рамките на проекта Balkan Trek Илко стартира начинанието си от връх Ком на 22 юли в полунощ и завърши на 25 юли край морския бряг. Преминаването можеше да бъде проследено в реално време.

Ком-Емине с колело

Един от предишните рекордьори по маршрута е Райко Стефанов с 5 дни 12 часа за преминаване с колело. Райко прави две изминавания на Ком-Емине – през 2011 и 2012 г, с идеята втория път да подобри първия си рекорд, но лошо време го забавя. За сметка на това през септември 2012 той организира първия супермаратон “Ком-Емине”, проведен в десет етапа със средна дължина над 60 км, където стартираха 13 души, а първият финиширал – Фьодор Драголов, беше с време от 50:56 ч.

връх Ком
снимка: wikipedia

Това лято предстои още едно велосипедно предизкателство по маршрута – Борислав Йорданов, който също е един от носителите на титла „най-бързо преминаване на Ком-Емине с колело“ с неговите 5 дни и 4 часа. Това лято Борислав също ще се опита да подобри своето (а вече и това на Илко Илиев) време в рамките на организирания от него „Велоносен поход Ком-Емине 2017“. Походът има за цел и да популяризира маршрута като колоездачен, и към него ще се включат още множество вело ентусиасти, които да заявят покрепата си към каузата.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.