Няколко не-сърф неща, които ще ви направят по-добър сърфист

0
 

Сподели

Shares

Добрият сърфист има нужда от специална подготовка.

Сърфът е комплексен спорт и затова освен всички упражнения върху дъската, има и други дейности, които ще ви помогнат да напреднете в любимия си спорт. Ако ги съчетавате със сърф тренировките, много скоро ще усетите прогрес.

Сърфист

Ето и някои от тези спортове, които ще ви помогнат да подобрите стойката си, баланса, силата и ще развият мускулите ви:

Бягане

Всички знаем за ползите от бягането върху здравословното ни състояние. То е считано за един от най-полезните спортове за сърдечно-съдовата ни система. Ако нямате достатъчно издръжливост, докато карате сърф и пулсът ви се учестява много бързо, бягането е един от начините да станете по-издръжливи.

running
Снимка: pinterest.com

Ако тепърва започвате да бягате и трупате издръжливост, започнете да го правите на по-къси разстояния. Следете прогреса си всеки път и постепенно увеличавайте дистанцията. Това ще ви увеличи издръжливостта на сърдечно-съдовата ви система, ще подобри циркулацията на кръвта и по-бързо ще горите мазнини. Всичко това е бонус за сърфиста и неговото представяне върху дъската.

Колоездене

Колоезденето е спорт, който ще ви помогне да развиете мускулите на долните си крайници. Добрите резултати на един сърфист зависят до голяма степен от тази част на тялото. Затова колоезденето е един от най-подходящите спортове за допълнителна подготовка.

cycling
Снимка: myswitzerland.com

Плуване

Плуването е един от най-важните аспекти за сърфа. Тъй като всичко се случва във водата, се налага да бъдете и добър плувец. Правете го често и това ще ви помогне да развивате и основните групи мускули в тялото ви.

swimming
Снимка: https://www.usaswimming.org

Тренировки във фитнес залата

Един от важните компоненти за добрите сърфисти е силата. Тя може да се тренира и във фитнес залата със специални програми, които във всеки един от дните наблягат на различните мускулни групи.

weightlifting
Снимка: msn.com

Тези допълнителни дейности ще ви направят по-добър спортист. Но не забравяйте, че те ще ви гарантират и здраво тяло и чувство за пълноценност.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.