Изчезнала ли е наистина Амелия Еърхарт?

0
 

Сподели

Shares

Амелия Еърхарт е една от първите жени пилоти, които тръгват на околосветски полет. Нещо в плановете обаче се обърква и самолетът изчезва. Една от основните теории е, че горивото на самолета е свършило и той е потънал някъде в Тихия океан. И до ден днешен никой не е намерил останките на Еърхарт.

Амелия Еърхарт
Снимка: https://www.extremetech.com

Намерена през 2017 г. снимка в Националните архиви на Америка поражда съмнения дали в действителност една от първите жени пилоти е изчезнала. На нея се вижда как Еърхарт седи на палуба, гледайки как издърпват разбилия се по-рано самолет, с който е тръгнала на околосветски полет. На снимката се вижда и навигаторът ѝ Фред Нунан, който гледа директно във фотоапарата.

Снимката поражда много спорове около това как в действителност е загинала Еърхарт. Каква е истината обаче, все още никой не знае.

С какво Амелия Еърхарт ще остане в историята?

Амелия Еърхарт е първата жена пилот, прелетяла над Атлантическия океан. Тя мечтае за собствен рекорд и впоследствие го постига. По нейно искане е въведено отделянето на женските рекорди.

Амелия Еърхарт
Снимка: http://www.dailymail.co.uk

През живота си тя прави многобройни самостоятелни полети и печели награди от различни авиационни състезания. Отдава се и на дейност, която подпомага жените авиатори.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.