Хорацио и Весо: една година по-късно

0
 

Сподели

Shares

AcroParagliding - Horacio Lorens & Veselin Ovcharov

Неусетно мина почти година, откакто за пръв път ви срещнахме с акропарапланеристите Хорацио Лоренс и Веселин Овчаров. Тогава те тъкмо бяха подобрили световния рекорд по „безкрайно въртене“ – най-екстремната фигура в акропараглайдинга. Заснетите от тях кадри биваха монтираха в „Infinity Himalaya” – филмът, който поне малко да може да предаде усещането, изпитано от тях двамата на 5300 м надморска височина. Днес филмът вече е факт, а какво друго се случи с тях през тази една година? Отговорът на този въпрос ни даде директно Хорацио:

„Относно сезона – какво да кажа…? Станах световен шампион за трети пореден път, участвахме в няколко състезания – в Испания – първи в синхро и соло летенето, в Швейцария – две състезания във Вилньов и Лугано, където бях втори в синхрото и трети в солото, и в Австрия, също два пъти, във Зел ам Сее станах втори в солото и в Герлитсен – първи и в двете дисциплини. Отделно участвахме в множество фестивали и изложения – в Испания, на El Yelmo Film Fest, където нашият филм Infinity Himalaya спечели награда за най-добър филм в категория „Въздушни спортове“. Бяхме и на Linares da Beira в Португалия, страхотно шоу, където участвахме заедно с целия SAT отбор (нашият акро тийм), отделно направих и фантастично представяне за Red Bull в Каталуня, Испания по време на световната купа по мотокрос. Във Франция пък участвахме в Coupe Icare, най-голямата параглайд среща в света, с впечатляващи представления.
Много съм щастлив с постигнатите резултати, и съм изключително мотивиран за следващата година. Освен това съм и доволен от първата си година като пилот на Red Bull, много врати се отвориха пред мен и много нови проекти изскочиха, благодарение на подкрепата, която получих от тях. Следващата година, освен състезанията, аз, Весо и Ернан Пикото планираме и един много як документален телевизионен проект – в Пакистан за един месец – където ще опитаме да подобрим световния параглайд рекорд за височина от 7750 м и да правим аеробатика сред най-високите планини и глетчери. Ще бъде невероятно!“

AcroParagliding - Veselin Ovcharov

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.