Хайде на къмпинг 2

Втора статия с адски полезни къмпинг съвети.

0
 

Сподели

Shares

Неопитните къмпингари често претъпкват багажника на колата, но успяват да забравят нещо изключително важно – осветлението. Романтичната представа, че светлината от огъня е достатъчна за всички и всичко, е измамна. Тя може да свърши добра работа единствено в комбинация с пълнолуние, но дори тогава ще ви се наложи доста да опипвате, преди да намерите онова, което ви е нужно. Да не говорим колко по-трудно ще ви бъде, ако луната не е пълна, а вие сте настанили палатката под клоните на някоя гора…

И тъй като не вярваме да се заемете да палите факли (няма и нужда), просто трябва да си вземете фенер. Ако групичката ви е по-голяма – няколко. Днес те са електрически, леки и водоустойчиви, така че да направят преноса и употребата им максимално лесни. Пробвайте, например, Push+ на Coleman – тежки малко повече от килограм (заедно с батериите) и свети с 200 лумена при висока мощност (и 50 при ниска). Издържа до 250 часа (и цели 50 при висока мощност) и осветява до 6 метра пред вас.

Вече сте се снабдили с фенер и това е отлично. Но не решава всички проблеми с осветлението. Ако се движите много около къмпинга или правите всекидневни преходи (включващо тъмни чаксове на деня), фенерът ще ви пречи. Колкото и компактен да е той, ще ви бъде нужно нещо значително по-леко и малко като размер. Затова не забравяйте да си вземете и челник. Ще ви свърши работа не само за къмпинг, а и при нощни преходи, късно тичане в гората или пък слизане в мазето на село, където крушката като правило отдавна е изгоряла. Препоръчваме ви CHT серията на Coleman и по-специално – CHT 7. Той е суперлек (около 100 грама), има регулируема и различни режими на действие. Предлага осветеност от 70 лумена в максимален режим (30 лумена в икономичен режим) с дължина на светлинния лъч 50 м в максимален режим (30 в икономичен режим) и издържа до 25 часа (цели 9 в максимален режим). Така дори и елементалрното ходене до тоалетната ще стане с две идеи по-лесно.

Ако държите да имате гарантирано студена бира или да планирате да вземето повечко охладено месо, което да приготвяте на къмпинга, несъмнено ще ви трябва и хладилна чанта. От една страна – тя е обемна, тежи и не е най-удобното нещо за носене. От друга – едва ли ще ви се наложи да я мъкнете километри наред, а тежестта й не е нещо, с което един мъж (или най-много – двама) да не може да се справи. Хладилната чанта Sport на Coleman е от най-подходящите за къмпингуване – мека е, доста лека (само килограм и половина) и предлага всички плюсове, които ще откриете при твърдите и значително по-тежки чанти. Капацитетът й е до 38 литра (над 70 бири!) и предлага охлаждане до 16 часа с охладителни пакети. За да ви бъде още по-комфортно с нея, има отварачка за бутилки в ципа, мрежест външен джоб за сухи храни, антимикробно покритие и почистваща се вътрешна подплата, която не задържа миризми и мухъл.

Искате да разгледате още къмпинг екипировка? Разгледайте тук, както и в магазините на Sport Depot.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.