Европейска купа по спортно катерене – боулдър

0


Дата на събитието: 05.08.2017

Сподели

Shares

На 5 и 6-ти август най-новият катерачен център у нас – Уолтопия ще бъде домакин на Европейската купа по спортно катерене за юноши и девойки. Над 120 състезатели между 14 и 19 години ще премерят сили в набиращата все по-голяма популярност дисциплина боулдър. Главен организатор на събитието е Българска Федерация по катерене и алпинизъм.

Дисциплината боулдър

Боулдърът е дисциплина, която се практикува без въже на стени с максимална височина от 5 м.

Петър Иванов

Домакинството на България на състезания по спортно катерене

Състезания по спортно катерене в България се провеждат от 80-те години.  През 1989 г. страната ни приема надпревара от Световната купа по катерене на скали. Домакинството на България на състезанията от Европейската купа по спортно катерене през 2017 г. е едно от най-важните събития за страната ни, свързани с този спорт. Състезанието ще определи кои са най-добрите юноши и девойки в дисциплината боулдър и след това ще подреди в международна класация тези от тях, които ще се борят за олимпийски квоти за игрите в Токио през 2020.

Българските надежди

Най-големите надежди за добро представяне на състезанието от Европейската купа са свързани с Петър Иванов. Състезателят на клуб „Алтиус“ е повече от успешен през последните години. Той печели всички възможни купи и награди в своята възрастова група именно в дисциплината боулдър. Той има постижения и в останалите две дисциплини на спортното катерене  – трудност и скорост.

Петър Иванов

Виж повече: Второ място за Петър Иванов на Европейското по боулдър

 

 

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.