Чудовищна забава на X Games Minneapolis 2017

Поредното издание на X Games бе и доказателство за легендарния им статут.

0
 

Сподели

Shares

Започналите през далечната 1995 X Games често са описвани като едно от най-силните скейт, BMX и мото събития в Северна Америка. Най-вероятно – и в световен мащаб. Въпреки че марката вече е силна и утвърдена, организаторите не се страхуват да експериментират – този юли например X Games за първи път се случиха в щата Минесота. И тъй като се получиха толкова силно, през лятото на 2018 в Минеаполис ще има още две такива събития.

И тъй като всичко при X Games трябва да бъде изключително, състезанията се проведоха в изключителната сграда на U.S. Bank Stadium. Там, в продължение на 4 дни (от 13 до 16 юли) някой от най-добрите скейтъри, байкъри и мотористи мереха сили с трикове, трикове и още трикове в множество дисциплини.

Кайл Балдок

Абсолютно очаквано представителите на САЩ доминираха, спечелвайки общо 35 медала (11 от които – златни), а далече зад тях на второ място се подредиха австралийците с 13 медала (3 златни). Особено впечатляващи бяха постиженията на японеца Мото Шибата (първо място в дисциплина Skateboard Vert), Ливай Шерууд в Moto X Freestyle, както и състезателите на Monster Energy Колтън Уокър (злато в BMX Dirt) и Кайл Балдок (злато в BMX Park Best Trick). За Уокър това бе първо участие в най-престижното екстремно състезание в света, както и незабравим дебют в родния му Минеаполис. „Нивото беше много високо“, сподели той след надпреварата. „Дългото чакане, за да видя дали някой ще подобри резултата ми, направо ме побърка. Хилядите фенове по трибуните обаче ме заредиха с допълнителна енергия. Искам да им благодаря от дъното на душата си.“

Колтън Уокър

Много клипове и допълнителна информация за X Games Minneapolis 2017 можете да намерите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.