Време е за високопланинско почистване

За поредна година екоактивистите от „За земята“ канят доброволци на лятно почистване.

0


Дата на събитието: 04.09.2017

Сподели

Shares

Традиционното високопланинско почистване, организирано от еко сдружение „За Земята“, ще се проведе в национален парк „Централен Балкан“ и природен парк „Българка“ между 4 и 10 септември.

Кампанията на „За земята“ стартира още през 1999, всеки път се случва в различна планина или природен парк, а до момента е осъществила събирането и преместването на 100 тона отпадъци.

Тази година маршрутът на чистачите-доброволци започва от местността Узана и природен парк „Българка“ и преминава през хижите „Мазалат“ и „Триглав“ в Национален парк „Централен Балкан“. От „За Земята“ осигуряваме храна, места за палаткуване и работни материали за участниците в инциативата. Доброволците заплащат символична такса от 10 лева, която отива във фонда за следващото почистване през 2018. Желателна е предварителна регистрация за участие чрез попълване на този кратък формуляр до 20 август.

Голямото почистване се осъществява в партньорство с Дирекциите на парковете организираме и извозването на събраните боклуци до законни депа и центрове за рециклиране.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.