Екстремен уикенд на Витоша с Home Mountain Enduro

Дъждът и студът направиха велонадпреварата дори по-трудна.

0
 

Сподели

Shares

На 15 и 16 юли се проведе третото издание на екстремната велонадпревара Home Mountain Enduro, която бе и втори кръг от Българските ендуро серии за годината. Рязкото понижение на температурите, обилните валежи и калта не отказаха записалите се около 70 участници, които се пуснаха по някои от най-трудните трасета на Витоша.

По време на тренировките в съботния ден времето бе сухо и благосклонно, но по време на същинското състезание в неделя валеше дъжд, беше се спуснала гъста мъгла, а температурите не надхвърлиха 15 градуса. Тежкото време превърна трасетата в истинска кална пързалка и ги направи още по-предизвикателни за всички състезатели.

Слава на байк боговете – участниците завършиха Home Mountain Enduro без сериозни травми и инциденти. Най-добро общо време от 22:26.06 по специалните отсечки успя да постигне Иван Колев, което го нареди и на първото място в мъжката категория. На второ и трето място след него се класираха Добромир Добрев и Асен Стратиев.

Това бе третото издание на Home Mountain Enduro в съседната на столицата планина като част от активностите на София 2018 – Европейска столица на спорта и календара на Столична община.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.