Краси Георгиев се отказа от рекордното постижение на Badwater

Георгиев на осъществи рекорда, но е готов да пробва отново през 2018.

0
 

Сподели

Shares

След като на 12 юли ултрамаратонецът Краси Георгиев стана първият български спортист, завършил успешно вероятно най-тежкото състезание по бягане в света – американското Badwater, той се прицели в още едно върхово постижение. Георгиев трябваше да бъде първият състезател в 40-годишната история на Badwater, който след финиширане изминава обратно целия път до старта напълно автономно, без да разчита на външна подкрепа.

За жалост, докато е изминавал разстоянието, той е получил тежък топлинен удар с няколко припадъка. Лекарите не са позволили на Георгиев да продължи обратно към старта.

„Badwater беше най-тежкото предизивикателство в живота ми“, разказва Георгиев. „Заради силен топлинен удар припаднах и ми се наложи да спра да тичам за около половин час. По-късно имах още един припадък. Мисия Badwater е изпълнена, но втората част от нея – автономното връщане към старта, засега ще трябва да почака. Лекарят на състезанието е категоричен, че не трябва да продължавам – рискът е твърде голям.
Смятам обаче да не се отказвам! Догодина отново ще бъда кандидат за Badwater и се надявам на по-добро класиране и възможност да довърша мисията.“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.