По хайлайн над водопада Скакля

0
 

Сподели

Shares

Ако това да стоите на високо ви харесва повече, отколкото да ви плаши, има занимания като слаклайн, които е много вероятно да ви допаднат.

Видове слаклайн

Слаклайнът е плоска лента. Трябва да запазите баланс върху нея и да преминете от единия край до другия. Съществуват различни видове слаклайн. Можете да опънете ленатата на различни места, включително и над вода. Най-екстремният вид е лентата, опъната много високо над земята (хайлайн), чиито два края са на голямо разстояние един от друг.

Вижте повече: Слаклайн – начин на употреба

Един от слаклайн/хайлайн маршрутите в България, който силно ни впечатли след като изгледахме следващото видео, е високо над земята и се казва „Somewere over the rainbow”. Намира се в района на Искърското дефиле, близо до водопада Скакля. Създателят на линията е Александър Бонов, който е един от най-активните представители на този спорт у нас в момента.

В следващото видео, заснето от Михаил Попов, ще видите как французинът Joceline Laporte, който се занимава със слаклайн и катерене, преминава маршрута с дължина 72 м, а движението се осъществява на 85 м над земята.

Вижте повече: Първи стъпки в слаклайна

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.