Как тумба кретени се превръщат в нинджи

0
 

Сподели

Shares
Pop-up Ninja
Снимка: Добромир Котев/Pop-up Ninja

Тодор Велев споделя пред 360° за преживяването на своя отбор „Тумба кретени“ в спортно-състезателната игра Pop-up Ninja by I Play Ninja.

„Приключението ни в с. Мърчаево започна в ранната намръщена сутрин на 13 май. С пристигането до Нинджа Базата ни беше ясно, че – ДА! Прекалили сме снощи и НЕ! няма да се представим добре на отборно приключение със състезателен характер.

Всеки отбор на случаен принцип тегли мисии и събира точки. Първа мисия – „Възли“. Затичахме се към локацията, а по пътя видяхме какви страхотии и премеждия ни очакват. Даже си набелязахме по кефометъра кое ще минем първо и кое последно, въпреки че нямахме този късмет.

Pop-up Ninja
Снимка: Николай Гавазов, Pop-up Ninja

Карахме колелета по екстремни пътеки, ориентирахме се с компас, хвърляхме копия и стреляхме с лък, но човек и добре да живее, му се пада мисия, в която трябва да пребори някоя фобия… в случая страх от високо на моя милост. Скокът „Пандюл” се оказа изпитание за треперещото ми тяло. След като се изкачих по въжена стълба на дърво, на височина 5 метра, трябваше да скоча буквално в нищото, осигурен от нищожно за моето съзнание въженце (всеки знае, че е било перфектно осигурено и дебело поне 5 санта, но… СТРАХ!). Отдолу инструктурът ми казва „Давай, можеш! Трябва да ме впечатлиш с готин пирует за бонус точки“, а Ванката (колегата ми в отбора) крещи „Аре бе човек, нямаме по час на мисия! Аре по живо, ако умреш, поне ще ми дадат утешителна награда.“ Скочих! и най-важното, което се случи не е Майкъл Джордан позата, която успях да изиграя, ами че преодолях страха си. Потрепервах на земята, след като мина, но успяхме да вземем бонуса (!).

Pop-up Ninja
Снимка: Николай Гавазов, Pop-up Ninja

Голямо предизвикателство за нас се оказа ходенето по лента, опъната V-образно между три дървета. Беше нужно да се подпираме един друг по определен начин, за да успеем да я извървим и в двете посоки. Там си беше истинска драма – изгубихме много време, уморихме се доволно, изнервих се стабилно, но след доста опити и магическото махане на чорапите (никога с чорапи, пичове!) – успяхме.

След това направихме яки амулети от глина и природни материали, разгадахме как да повдигнем 150-килограмова скала със система от въжета и една джаджа, дето се ползва в скалното катерене. Отлагахме мисията „Тролей“, защото видях от далече колко е високо и не ми се мислеше как ще се спусна.

В късния следобед на деня обаче неизбежно се появи и ТЯ – мисията. Запазили самообладание, се изкачихме по гигантски склон, поне 250 метра, измерени професионално от очите на акрофоб. Сложиха ми осигуровка, вързаха ме за въжето и пуснах гоупрото. Готов съм. Отивам до ръба и едно момче, на коeто буквално мога да съм татко, ми казва:
„Аре, брат, пускай се!“

„Ама как така? За какво да се държа… не може така freefall от 200 метра?!”

„Може, може. Спокойно, осигурен си и няма как да паднеш. Плюс това аз контролирам скоростта ти“… подмотавах се още няколко минути. Накрая се амбицирах и с древнотракийски боен вик кацнах на земята. Целият се тресях, обаче бях супер щастлив и знаех, че ще мога да го направя пак и пак, и пак. Че може би дори ще съм способен да преборя тая фобия. Минахме още няколко мисии и за финал ни се падна скално катерене, което никой от нас не беше правил през живота си. Оказахме се пъргави като планински гъзелки и бавни като хипопотами, но изкачихме 20 метра при осигуровка от партньора в отбора. На финала тичаме към Базата адски доволни, че ще добавим още 6 точки към общия сбор – смятам на ум иии.. по сметките ми сме или първи, или втори. Няма начин да е друго! Сметките се оказаха почти верни откъм точки, но за наше огромно учудване, се оказахме на 7-о място от общо 14 отбора. Всички преди нас бяха сравнително добре подготвени физически и психически, а ние… имахме сандвичи! Но пък, след нас се бяха класирали по-здрави и яки момчета, което си е чиста победа за отбор „Тумба кретени“.

Pop-up Ninja
Снимка: Николай Гавазов, Pop-up Ninja

Успяхме да преминем 19 от 20 мисии, да преодолеем непоносим страх, да се забавляваме искрено, да се уморим подобаващо, което е повече от това просто да победим. Мега много ни изкефи и мисля, че и всички други отбори бяха на същото дередже, та… налазвай народе, налазвай. Яко е!“

Pop-up Ninja е не просто състезателна игра, а приключение за духа, тялото и сетивата. Играта е поредица събития на платформата IPlay.Ninja с отворено записване.

Характерно за Pop-up събитието е, че то се случва в рамките на един наситен с разнообразни преживявания ден. Всички приключения са съобразени с природните характеристики на избраната локация и предлагат нейното опознаване по един различен и уникален начин.

Ако искаш и ти да изживееш емоцията от Pop-up Ninja by I Play Ninja, следващата игра ще се проведе на 29-и юли. Регистрирай се за участие тук, а актуалната информация следи във фейсбук страницата.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.