Дисциплината сноуборд слоупстайл с нова иновация

0
 

Сподели

Shares

Зимните Олимпийски игри отново чукат на вратата, а в оставащите месеци до най-големия спортен форум тече усилена подготовка от страна на организатори и състезатели.

Една от иновативните идеи в света на зимните спортове е свързана с дисциплината сноуборд слоупстайл. Нов модел въздушна възглавница ще улесни тренировките на състезателите, които ще имат възможност да практикуват по-лесно триковете си и да се чувстват в по-голяма безопасност.

Сноуборд слоупстайл
Снимка: Javier Silva/snowboarding.transworld.net

Идеята вече е факт от юни, а резултатът е въздушна възглавница с 61 м дължина и 23 м ширина. Тя тежи около 5 хиляди килограма и може да бъде разделяна на части, за да бъде по-лесно преносима.

Повече информация за дисциплината сноуборд слоупстайл

Слоупстайлът е дисциплина, в която състезателите се спускат по специално трасе, на което има поставени различни препятствия. Сноубордистите имат различни възможности какви трикове да направят, през кое препятствие да минат и как да ги комбинират. В зависимост от представянето им, те получават точки от съдийска колегия.

Трасе за слоупстайл
Снимка: Wikipedia

История на дисциплината сноуборд слоупстайл на Олимпийски игри

Сноуборд слоупстайла е една от най-новите дисциплини в Олимпийското семейство. Първите състезания на най-големия спортен форум се провеждат в Сочи през 2014 г. Олимпийски шампион при мъжете става Сейдж Коценбърг, а при жените Джейми Андерсън.

Виж повече: Сейдж Коценбърг: първият слоупстайл сноуборд олимпийски шампион

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.