Eндуро надпревара на Витоша през уикенда

Десетки колоездачи ще се включат в Home Mountain Enduro 2017.

0


Дата на събитието: 15.07.2017

Сподели

Shares

На 15 и 16 юли по склоновете на Витоша ще се проведе третото издание на изключително интересното вело събитие Home Mountain Enduro. Интерес към екстремната велонадпревара не липсва – организаторите съобщават, че за нея вече са се записали над 70 човека. Сред тях има състезатели от цяла България, както и такива от Гърция и Унгария.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Трасето е дълго над 20 километра и гарантира интензивно каране през стръмни и технични пътеки. Състезателните етапи тази година са 4 и ще обиколят почти цялата планина. Както подхожда на истинско ендуро състезание, Home Mountain Enduro представлява спускане на етапи с измерване на времето на всяка една състезателна отсечка, като всеки състезател трябва да достигне до старта на отделните етапи на самоход.

Състезателите ще бъдат разделени в 5 категории – юноши 15-18, мъже 19+, мъже 30+, мъже 40+ и жени, а всички участници ще се борят за паричен и предметен награден фонд, предоставен от партньорите на събитието и магазини Стената.
Предварителната регистрация за участие все още е активна и всеки желаещ може да се запише за участие.

Гостите на Home Mountain Enduro 2017 ще могат свободно да наблюдават състезанието покрай всички състезателни отсечки. Организаторите канят феновете на планинското колоездене да посрещнат финиширащите състезатели на 16 юли след 15:00 на сцената в Бояна, където ще бъде позициониран джипът на Red Bull и ще звучи много музика.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.