Youngblood: Тедо Мавродиев и кръвта, която кипи

0
 

Сподели

Shares
Youngblood, Тедо Мавродиев
Снимка: Vimeo скрийншот, Youngblood – Produced, filmed & edited by Spacecadet

Че на Тедо Мавродиев кръвта му кипи, разбрахме още отдавна. Неслучайно колоездачът бързо се превърна в най-бързо развиващия се млад планински колоездач в България – името му често заемаше (и заема!) някое от първите места в класиранията от различни даунхил състезания, а хъсът му да прави това, което най-много обича, зарежда всеки път и нас с вярването, че спортът ще продължи да се развива.

В следващото видео виждаме Тедо и младата му кръв да „избухват“ по трасетата „Папреница“ и „Конгур“ близо до Петрич, изградени от клуб „Виво“, от който колоездачът е част.

Повече за Youngblood, пък ни разказва самия Теодор Мавродиев в текста след видеото.

„Youngblood е клипът, за които винаги съм си мечтал. Успях да сбъдна мечтата си благодарение на човека-камера и добър приятел Александър Савов (SpaceCadet).

Като малък не спирах да гледам подобни изпълнения и си казвах: „Ехеее, кога ли ще имам такова?“ и ето, че вече е факт.

Снимането на клипа протече за 5 дни. Всяка сутрин ставахме рано преди изгрев слънце и снимахме преди то да се покаже, после отново по същия начин, но на залез. За превоза на колело, инструменти, камери и т.н използвахме колата-магаре на майка ми, за която съм ѝ много благодарен. Някои от сцените в клипа са снимани точно от нейния багажник. Също така съм благодарен и на Кирил Цветков – мой добър приятел още от малък, че беше до нас и ни помагаше с каквото може. Иван Атанасов (Ванката) също идваше с нас, карахме, обсъждахме някои неща, дори за първия кадър с каране той именно ми подсказа някои неща и се получи. Снимахме клипа на двете ни трасета: Конгур и Папреница, като е синхронизирано така, че горе-долу и от двете да има по малко.“

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Трасетата Конгур и Папреница, в чието изграждане Тедо участва активно.

Youngblood, Тедо Мавродиев
Снимка: Vimeo скрийншот, Youngblood – Produced, filmed & edited by Spacecadet

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.