Халфпайп тренировки: паркът Уудуорд

1
 

Сподели

Shares

Няма по-добър начин да се научиш на халфпайп движения, освен с повечко тренировки на U-образното съоръжение.

woodward1

През годините множество скиори и райдъри са опитвали да развиват летателните си умения по водни рампи, батути или дори гмуркайки се с дъски. Повечето от тях са подскачали в задния двор на домовете си или са стартирали на разстояние от рампи, приземявайки се в езера, басейни и дори в купчини сено, с единствната цел да изработят добри летателни маневри. Днес гимнастически-базираните програми и тренировъчни техники стават все по-популярни. Особено актуален е паркът Woodward в Копър, на около 75 мили западно от Денвър. Разположен с основата на ски зона, паркът се разгръща на 609 кв.м. и предлага изкуствени рампи за ски, пяна ями, батути, скат купи и скейт рампи.

woodward2

Парк от типа на Woodward има отлични предимства за обучението. Основната цел на съоръжението е да развие въздушното съзнание, така че начинаещи и професионалисти да успеят да се синхронизират в една по-безопасна и контролирана среда. А и да бъдат избегнати евентуалните тежки последствия, в случай на загуба на контрол в определените скокове. Big Air скокът например е 10,5-метра висок на 43-градусова рампа, която се спуска до три различни по размер скокове. В близост до него е разпънат лек наклон, където ски запаляковците могат да практикуват хлъзгав бизнес на релси, боксове и трупи. А какво по-добро от това почитателите да са свободни да тренират падане с главата надолу, при минимална опасност от нараняване?

Сподели

Shares

1 коментар

  1. aaaargh! защо в бг няма такова нещо?! гарантирам посещаемост :D
    гледах клипчета преди време (май бяха на Арни) това е мястото, където ще направя back-flip с усмивка (и без болка, хех)! :)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.