Краси Георгиев завърши успешно Badwater

Върхово постижение на ултрамаратонеца.

1
 

Сподели

Shares

На 12 юли ултрамаратонецът Краси Георгиев стана първият български спортист, завършил успешно вероятно най-тежкото състезание по бягане в света – американското Badwater. Георгиев преодоля 216 км за 37 часа и 37 минути.

Той стартира от най-ниската точка в Северна Америка (с надморска височина минус 85 м в Долината на смъртта), изкачвайки се до финала, издигащ се 4417 м над морското равнище в планината Уитни. Георгиев постигна това при температура на въздуха от над 45 градуса и температура на асфалта от около 90 градуса на места от трасето.

Българският спортист вече обяви, че не смята да спира дотук. Той е готов пробва нещо, което до момента не е постигано в 40-годишната история на Badwater – да се върне обратно до старта, при това без каквато и да е външна помощ.

„Смятам да впрегна специална количка с провизии зад себе си“, споделя Георгиев. „В количката нося всичко необходимо за пробега – храна и вода. От опит знам, че колкото и вода да имам със себе си, в тези условия тя никога няма да бъде достатъчна. Трасето е ужасно, а пътят ми към старта ще бъде още по-тежък. Ултрамаратонците обаче сме особен тип хора – умеем да приемаме болката като добър приятел.“

Краси бяга с екип на #TeamRoobar и неслучайно основна част от специалната му диета са именно произведените в България сурови енергийни барчета Roobar. Месеци наред преди старта на Badwater той проверява устойчивостта на Roobar в агресивно горещи условия, както и свойствата им като източник на енергия при изключително натоварващи физиката предизвикателства.

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.