Защо е полезно да практикуваме екстремни спортове?

1
 

Сподели

Shares

Някога занимавали ли сте се с екстремни спортове? Или изпитвате страх само при мисълта за нещо подобно? Ако си мислите, че те влияят негативно върху психиката на хората, различни проучвания сочат, че всъщност се случва точно обратното.

wingsuit
Снимка: Red Bull Content Pool, Joerg Mitter

Много хора са предубедени, че екстремните спортисти не изпитват страх. Извършването на подобни дейности обаче не гарантира липсата му. Ако се захванете с екстремно начинание обаче, ще ви се наложи да се изправите срещу всичко, което ви плаши. Точно тогава ще усетите положителното влияние върху себе си. Ще разберете, че сте много по-смели, отколкото сте предполагали.

Според много спортисти страхът е учител и трябва да го третираме като нещо, което ни помага, вместо да го считаме за наш враг. Така ще сме склонни да постигаме по-добри резултати в това, с което сме се захванали.

cliffdiving
Снимка: Red Bull Content Pool

Екстремните спортове не са просто прилив на адреналин. Редовното им практикуване е нещо повече, което се отразява и на всекидневния живот. Чрез тях вие ще се научите да намалите страховете си до минимум. По този начин ще можете да вземате по-разумни решения, ако се сблъскате със страх от различно естество.

whitewater kayaking
Снимка: Red Bull Content Pool

Дори и да не се занимавате с екстремни спортове, най-вероятно ви е известно, че спортът като цяло се отразява положително не само на физическото ви състояние, но и на психиката и начина ви на мислене. Затова, ако страхът е единственият фактор, който ви спира да се впуснете в някое екстремно начинание, не се колебайте да се изправите срещу него и дори да го победите.

slacklining
Снимка: Red Bull Content Pool

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Човек, който умишлено си причинява нещо, което застрашава живота му, излага го на опасност или предизвиква сетивата му до краен предел принципно трудно може да бъде стреснат след това от някакви тривиални дертове в „градския“ живот :D

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.