Блогът на пътешественика – как да спечелиш милиони от обиколка на света

0
 

Сподели

Shares

33-годишен ирландец спечели 1 милион и 500 хиляди британски лири от това, че пише в блога си, докато обикаля света!

Блогът на пътешественика
снимка: Caters News Agency

Джони Уорд на 33 години от Голуей, Ирландия, казва, че когато бил малък, семейството му не е можело да си позволи почивка.

Но сега, благодарение на своята бизнес, проницателност и блогърски умения, той пътува по света и е…милионер.

Финансира пътуванията си чрез продажба на реклами в блога си и вече е посетил страни като Ангола и Сомалия.

Джони без да се замисля напуска работата си като опаковчик, за да прави това, което най-много обича – да пътува.

„Когато преди половин година един рекламодател най-накрая се свърза с мен, мислех, че приятелите ми си правят шега с мен, но той не се уплаши от странния ми отговор и сключихме сделка.“

Блогърът няма работно време – спи навсякъде при всякакви условия, купонясва до късно и се събужда рано, постоянно води бизнес разговори или е в самолета.

Блогът на пътешественика
снимка: Caters News Agency

Първото му пътуване е до Тайланд, където преподава английски, за да изкарва прехраната си.

„Когато започнах моя туристически блог, правех по около 7000 долара на месец от сайта, така че стартирах още няколко блога и наех няколко автора и не след дълго време печелех 50 000 долара на месец.“

„Веднага след като започнах да правя пари онлайн от блоговете, реших да посетя всичките страни в света и това е най-удивителното пътешествие, което можете да си представите!“

Блогът на пътешественика
снимка: Caters News Agency

Докато пътува до всяка страна по света, Джони става свидетел на няколко шокиращи гледки, включително убийство пред очите му.

„Мавритания, Западна Африка има лоша репутация, но беше невероятно, хората са толкова топли и приветливи, да не говорим за пейзажите и нещата, които можеш да правиш там, те те оставят без дъх. Най-приятелски настроените хора, които срещнах, бяха в Алжир и Иран, а може би във Филипините. Моето най-страшно преживяване определено беше, когато видях как прострелват човек два пъти, точно пред мен, 20 минути след като кацнах в Ангола.“

ТОП СЪВЕТИТЕ НА ДЖОНИ УОРД КАК ДА ПИШЕТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ БЛОГ…И ДА ПЕЧЕЛИТЕ ПАРИ ОТ НЕГО

Бъдете различни. Четири месечна ваканция в Югоизточна Азия и Австралия ще бъде страхотен опит, толкова много приятно прекарано време и ще срещнете приятели за цял живот, но никой не иска да чете същите истории за Сидни, Банкок и Сингапур, те са ги чували и преди.

Така че защо хората трябва да четат вашите неща? Каква е вашата гледна точка? С какво сте по-различен? Всеки човек и неговото куче сега си има блог, но ако искате да спечелите предимство трябва да имате история за разказване, а една почивка в Тайланд няма да направи това.

Блогът на пътешественика
снимка: Caters News Agency

Какви съвети имате, за да привлечете последователи?

Трябва да обичате социалните медии, да взаимодействате с хора. Някои хора обичат това, други не.

Блогът на пътешественика
снимка: Caters News Agency

За мен това ми дава енергия, за да помогна, да вдъхновя непознати да пътуват по света, това ме вдига, когато съм уморен от пътя. Но ако смятате, че това е задължение, тогава то никога няма да стане. За да бъдем честни, бъдете постоянни и бъдете отговорни.

Когато започнах моя блог през 2010 г., аз не разбирах нищо от интернет маркетинг, интернет реклама и т.н., но след около шест месеца в Африка една компания се свърза с мен и попита за обява, платиха ми около £40 и това беше огромна повратна точка в живота ми, накрая повярвах, че е възможно да работя за себе си, да правя пари онлайн и да бъда наистина свободен.

От тогава приходите ми се увеличаваха месец след месец, докато достигнаха до около £4000 на месец.

След супер яките купони в Тайланд, ми стана ясно, че ако мога да печеля от един сайт, защо да не са три или пет или 50! Така разширих моето портфолио от уеб сайтове.

След това през последните няколко години направих над един милион долара (използвам $, защото клиентите обикновено преговарят и плащат в щатски долари).

Блогът на пътешественика
снимка: Caters News Agency

Съвети при настаняване

Ако вашият туристически блог е популярен, честно казано, никога няма да плащате за хотел през живота си – лудост е, но е вярно.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.